Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024, 2:37

Διδακτική επίσκεψη 1ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας στην Προωθημένη Βάση Επιχειρήσεων Ακτίου

Την Τετάρτη 8/11/2023, στα πλαίσια του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ, πραγματοποιήθηκε η διδακτική επίσκεψη των τάξεων Β’ και ΣΤ’ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας στην Προωθημένη Βάση Επιχειρήσεων Ακτίου.

Η παρουσίαση αεροπορικών εκθεμάτων και εξομοιωτή πτήσης μαχητικού αεροσκάφους, καθώς και η προσομοίωση πτήσης μαχητικού αεροσκάφους μέσω εικονικής πραγματικότητας (virtualreality) ήταν κάτι που συνεπήρε τους μαθητές μας.

Η επίσκεψη σε διάφορες επιστασίες της Αεροπορικής Βάσης, (Πύργος Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, Μετεωρολογικός Σταθμός, Πυροσβεστική), η επαφή των μαθητών και μαθητριών μας με τους εργαζόμενους στη Βάση και η επίλυση αποριών σχετικά με τη λειτουργία ενός Στρατιωτικού Αεροδρομίου, έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πώς λειτουργεί μία Στρατιωτική Αεροπορική Βάση.

Στον Πύργο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας οι μαθητές πληροφορήθηκαν για το σύνολο των υπηρεσιών που δρουν σε αυτό, όπως υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας, πληροφοριών πτήσης, υπηρεσίες συναγερμού και συμβουλευτικές υπηρεσίες στον τομέα της εναέριας κυκλοφορίας.

Απολαυστική, πρωτόγνωρη εμπειρία αποτέλεσαν οι προσομοιώσεις πτήσεων, που μέσω εικονικής πραγματικότητας οι μαθητές μας βίωσαν και για λίγο «έγιναν» μικροί πιλότοι !!!

Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η ξενάγησή μας στον Μετεωρολογικό Σταθμό όπου τα παιδιά μας μάθανε για τα όργανα, τις διαδικασίες και τις χρησιμότητες της πρόγνωσης του καιρού, όχι μόνο για την Πολεμική μας Αεροπορία,  αλλά για ολόκληρη την κοινωνία μας.

Στον σταθμό της Πυροσβεστικής τα παιδιά ενημερώθηκαν για το σημαντικό και άκρως απαραίτητο έργο, που διαδραματίζει η Επιστασία σε θέματα πυρασφάλειας, πυρόσβεσης και διάσωσης προσωπικού. Η επίδειξη ρίψης νερού Πυροσβεστικού Οχήματος εντυπωσίασε και ενθουσίασε τα παιδιά μας !!!

Έχοντας βιώσει μια μοναδική, εκπαιδευτική εμπειρία εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες, τόσο προς το προσωπικό όλων των επιστασιών για τη θερμή υποδοχή και ξενάγηση στους χώρους της Μονάδας, όσο και προς τον Διοικητή αυτής, Σμήναρχο (Ι) Βασίλη Ασημακόπουλο, για την τιμή που μας έκανε να συνομιλήσει με τους μικρούς μαθητές μας και να απαντήσει στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε.

Το Σχολείο μας εύχεται στους άγρυπνους φύλακες του Εθνικού εναέριου χώρου μας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Οι αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ να σας κρατάνε πάντα κάτω από τα Φτερά τους!!

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Προηγούμενο Άρθρο

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ο Γρηγόρης Βλαχόπουλος με καταγωγή από τις Παπαδάτες Πανελλήνιος Πρωταθλητής Εφήβων στο Καράτε

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...