Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 15:19

Διαμαρτυρία των μαθητών της Β’ και Γ’ τάξης του 1ου Λυκείου για τις μειώσεις των τάξεων

Ως μαθητές  του σχολείου γινόμαστε μάρτυρες ενός τραγικού γεγονότος. Μας ανακοινώθηκε ότι τα τμήματα της τρίτης και της δευτέρας λυκείου του σχολείου μας θα μειωθούν εξαιτίας της έλλειψης μαθητών….(δεν συμπληρώνονται 27 μαθητές σε κάθε τμήμα). Είναι αδιανόητο να μειώνεται ο αριθμός των τμημάτων σε ένα σχολείο χωρίς κάποια μεγάλη αριθμητική μείωση των μαθητών, ειδικά σε καιρό πανδημίας όπου ο κίνδυνος μόλυνσης κάποιου μαθητή μέσα στο σχολείο είναι αυξημένος!!

Θέλουμε να καταγγείλουμε το εν λόγω τραγικό γεγονός και για αυτό προχωράμε σε κινητοποιήσεις, με πρώτη την συνάντηση με τον διευθυντή της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιδιώκοντας την συνάντηση με τον διευθυντή της.

Καλούμε να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις μας οι γονείς των μαθητών του σχολείου καθώς και ο σύλλογος διδασκόντων και να ανακοινώσει στάση εργασίας η ΕΛΜΕ Πρέβεζας ώστε να μπορούν να παρευρεθούν στην κινητοποίηση μας και οι καθηγητές μας!!!

Απαιτούμε:

  • Να μην μειωθεί ο αριθμός των τμημάτων του σχολείου μας
  • Να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, 15 μαθητές σε κάθε τμήμα, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης κάποιου από τον κορονοϊο
  • Αύξηση της κρατικής ενίσχυσης για τα σχολεία, ώστε να μπορεί να συντηρηθεί το κτήριο και ειδικά το γυμναστήριο του σχολείου όπου έχει πολλά προβλήματα
  • Άμεση κατάργηση του νόμου που λέει ότι το τμήμα θα σπάσει σε δύο στο άνω όριο των 28 μαθητών

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11:00 ΠΜ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/9 !!!

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...