Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 6:56

Διάδρομος Αντί-Βαρύτητας BOOST WOODWAY

Ο διάδρομος αντι-βαρύτητας  BOOST της Woodway αποτελεί το πλέον επαναστατικό σύστημα αποκατάστασης και φυσικοθεραπείας. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στον διάδρομο  αναπτύχθηκε απο τη NASA και χρησιμοποιήθηκε για την ομαλή επαναφορά του μυοσκελετικού συστήματος των αστροναυτών που επέστρεφαν απο ταξίδια στο διάστημα. Το 2008 η τεχνολογία αυτή εγκρίθηκε απο το FDA για ιατρική χρήση και ξεκίνησε η παραγωγή τέτοιων διαδρόμων για νοσοκομεία και κλινικές αποκατάστασης.

Το Kέντρο Φυσικοθεραπείας Φονταράς Μ. Αθανάσιος εξοπλίστηκε με το διάδρομο αντι-βαρύτητας  και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα κέντρα που παρέχουν αυτόν το εξοπλισμό στην Ελληνική Επικράτεια. Ο διάδρομος δίνει την εκπληκτική δυνατότητα εξάλειψης της βαρύτητας και μείωσης του σωματικού βάρους του ασκούμενου απο 1 έως 80% μειώνοντας στο ελάχιστο τις φορτίσεις, τους κραδασμούς και την καταπόνηση των αρθρώσεων, των οστών και των συνδέσμων.  

Αποτελεί το πλέον καινοτόμο σύστημα που επαναπροσδιορίζει την αποκατάσταση με αμέτρητες πρακτικές εφαρμογές.  Χρησιμοποιείται για την ασφαλή και γρήγορη μετεγχειρητική αποκατάσταση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις  αλλά και για την ομαλή επιστροφή από τραυματισμούς και κακώσεις.  

Για αυτό άλλωστε τα πλέον σύγχρονα νοσοκομεία και κλινικές ανά τον κόσμο παρέχουν αυτή την εκπληκτική μέθοδο στους ασθενείς τους. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι επαγγελματικοί σύλλογοι όπως η Manchester United, η AC Milan, η Bayern Munich, η Liverpool και πολλές ομάδες του NBA, του NCAA και του NFL είναι εξοπλισμένες με διαδρόμους Boost της Woodway.

Ο διάδρομος αντιβαρύτητας της Woodway είναι κατάλληλος για:

  • Φυσική αποκατάσταση μετά από τραυματισμό ή χειρουργείο στα κάτω άκρα.
  • Αποκατάσταση, ενδυνάμωση και βελτίωση λειτουργικότητας ασθενών με νευρολογικές παθήσεις (ημιπληγία, παραπληγία, Parkinson, Πολλαπλή Σκλήρυνση).
  • Ενδυνάμωση και βελτίωση Καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας ηλικιωμένων.
  • Προγράμματα μείωση βάρους.
  • Αποφυγή τραυματισμών κατά τη διάρκεια στοχευμένων προγραμμάτων εκγύμνασης

Σήμερα πλέον ο διάδρομος αντιβαρύτητας υπάρχει και στην Ήπειρο.

Το Κέντρο Φυσικοθεραπείας Φονταράς Μ. Αθανάσιος καινοτομεί για ακόμη μία φορά στην πόλη της Πρέβεζας.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε το 20ο Preveza Jazz Festival με επιτυχία και τον Νίκο Πορτοκάλογλου (βίντεο-φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Mήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Απόστολου Κατσανάκη προς τους υποψήφιους/ιες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...