Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 13:50

Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα: Τοποθετήθηκε ο πρώτος απινιδωτής σε σχολείο της Πρέβεζας (video-pics)

Παράδειγμα προς μίμηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα, μετά την τοποθέτηση απινιδωτή σε χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Το δημοτικό σχολείο Παντοκράτορα είναι το πρώτο σχολείο της Πρέβεζας που τοποθετεί απινιδωτή μετά τις ενέργειες που έκανε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονεών και κηδεμόνων.

Όπως εξηγεί στην κάμερα του On TV ο πρόεδρος του συλλόγου Φώτης Ζέρβας, μέσα από τις δραστηριότητες που είχε πραγματοποιήσει είχαν συγκεντρωθει χρήματα τα οποία ήθελαν να δοθούν για την αγορά του απινιδωτή.

”Περάσαμε δύσκολα λόγω της Πανδημίας και τα καρδιολογικά προβλήματα πολλά. Έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αγορά ενός απινιδωτή, τον οποίο εκτός από τους δασκάλους και τους γονείς των παιδιών, μπορούν να τον χρησιμοποιούν και οι συμπολίτες μας στην ευρύτερη περιοχή του Παντοκράτορα” δηλώνει ο κ. Ζέρβας.

Παράλληλα ο σύλλογος είχε αποστείλει επιστολές προς Πανελλήνιους Συλλόγους και φορείς προκειμένου να δοθεί ο χορηγία ο συγκεκριμένος απινιδωτής.

Στο κάλεσμα του συλλόγου γονεών και κηδεμόνων του Παντοκράτορα απάντησε άμεσα ο Σύλλογος ”η καρδιά του Παιδιού” δωρίζοντας τον απινιδωτή στο σχολείο.

Ο απινιδωτής τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, από το στέλεχος του ΕΚΑΒ Μιχάλη Γεωργατζή, του οποίου τα παιδιά είναι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα.

Τέλος ήδη ο σύλλογος έχει ζητήσει από το ΕΚΑΒ να προχωρήσουν σε μαθήματα πρώτων βοηθειών σε δασκάλους και γονείς του δημοτικού σχολείου Παντοκράτορα.

Προηγούμενο Άρθρο

Η συνέντευξη τύπου του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Τζίμα (video)

Επόμενο Άρθρο

Βόλεϊ: Απίστευτα τα κορίτσια Κ20 του Φιλαθλητικού – Πέρασαν στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...