Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:08

Δημοτικές εκλογές 2019: Το σύνθημα ”Θα ενώσω όλους τους Πρεβεζάνους” πήγε περίπατο

Το onprevezanews.gr κάνει ένα φλας μπακ, στις εκλογές του 2019 για να θυμηθούμε τι είχε γίνει τότε και τι ισχύει σήμερα.

Μια προεκλογική περίοδος με 7 υποψήφια ψηφοδέλτια

  • Δήμος της Καρδιάς μας – Νίκος Γεωργάκος
  • Δημοτική Συνεργασία – Χρήστος Μπαϊλης
  • Ανάπτυξη Τώρα – Γιώργος Νίτσας
  • Δημοτική Ανατροπή – Βαγγέλης Ροπόκης
  • Στροφή στο Μέλλον – Ευκλείδης Φονταράς
  • Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας – Σταύρος Αμάραντος
  • Ανυπότακτη Κίνηση στα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

και δεκάδες υποψήφιους συμβούλους για τον δήμο Πρέβεζας, αλλά και τα τοπικά συμβούλια.

Μετά από μία σχετικά δύσκολη εκλογική αναμέτρηση και τον νόμο να μην ευνοεί της αυτοδυναμία στο δημοτικό συμβούλιο, έπρεπε να υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ συνδυασμών, προκειμένου να μπορεί να γίνεται ομαλά (κατ’ κάποιο τρόπο), η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Η λύση βρέθηκε από τον επικεφαλής του συνδυασμού Νίκο Γεωργάκο και τον συνδυασμό ”Δήμος της καρδιάς μας”, ο οποίος κάνοντας μία ”ντρίπλα” όπως λέμε στην ποδοσφαιρική γλώσσα, κατάφερε και πήρε το ΟΚ από τους συνδυασμούς ”Ανάπτυξη Τώρα” και ”Δημοτική Ανατροπή”, κερδίζοντας στον δεύτερο γύρο το πρώην πλέον δήμαρχο Πρέβεζας επί σειρά ετών Χρήστο Μπαϊλη.

Οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών με μία κίνηση, όπου το φωτογραφικό στιγμιότυπο έμεινε στην ιστορία και χρησιμοποιείται πολύ συχνά, σήκωσαν τα χέρια και έδωσαν αμοιβαίες υποσχέσεις για συνεργασία για το καλό όλων των δημοτών και φυσικά του Δήμου Πρέβεζας.

Τα χέρια ψηλά, τελικά απέδωσε καρπούς με τους Πρεβεζάνους να βλέπουν κάτι το διαφορετικό στο πρόσωπο του Νίκου Γεωργάκου με τον ίδιο να αναλαμβάνει τα ινία του δήμου Πρέβεζας, κερδίζοντας το μέχρι τότε ανίκητο Χρήστο Μπαϊλη στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 60,37%, έναντι 39,63%.

Βράδυ δεύτερης Κυριακής και νίκη Νίκου Γεωργάκου

Το βράδυ της δεύτερης Κυριακής μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ” Δήμος της καρδιάς μας” γεμίζει με εκατοντάδες κόσμου που φώναζαν συνθήματα και χειροκροτούσαν τον νέο τότε δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο.

Ανάμεσα στο πλήθος οι επικεφαλής των δύο συνδυασμών Γιώργος Νίτσας και Βαγγέλης Ροπόκης, ο Βουλευτής Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης, ο τότε πρόεδρος ΝΟΔΕ Νίκος Τζίμας, ο πρόεδρος και μέλη του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης, ο πρώην Βουλευτής Ν.Δ Τάκης Τσουμάνης, δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν και μη κ.α.

Τρία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Νίκου Γεωργάκου και το σύνθημα ”θα ενώσω όλους τους Πρεβεζάνους” για πολλούς πήγε περίπατο, αφού μέσα σε τρία χρόνια έγιναν πολλά πράγματα που κανείς δεν θα περίμενε ότι θα συμβούν.

Πολλοί μιλούν για υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν και έμειναν απλά στα λόγια, άλλοι κάνουν λόγο για λάθος συμβουλές προς τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, ο οποίος δεν υπολόγισε το τι θα επακολουθούσε και έγιναν όλα αυτά, τα οποία όπως σημειώσαμε δεν είναι και λίγα.

Ο ένας από τους δύο επικεφαλής των συνδυασμών που σήκωσε τα χέρια με τον Νίκο Γεωργάκο, ο Γιώργος Νίτσας εκ μέρους της ”Ανάπτυξης Τώρα”, ποτέ δεν πήγε χέρι-χέρι με την σημερινή αρχή, ενώ και ο έτερος επικεφαλής μετά από δύο χρόνια συνεργασίας δήλωσε ότι θα πορευτεί μόνος του και ότι θα επιστρέψει στις εκλογές του 2023 αυτόνομος.

Ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Νίκου Γεωργάκου, ήταν ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Νίκος Τζίμας, ο οποίος από το σημαντικό αυτό πόστο που κατείχε βοήθησε στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου, κάτι που δεν πιστεύουμε να το αμφισβητεί κανείς αυτός, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εκλογή του νέου δημάρχου με αναρτήσεις του στα social media, τράβηξε μία προσωπική πορεία, φεύγοντας παράλληλα και από την θέση του προέδρους της ΝΟΔΕ μετά από χρόνια.

Δύο από τα εκλεγμένα στελέχη της δημοτικής παράταξης ”Δήμος της καρδιάς μας”, Δημήτρης Καραμανίδης και Αθηνά Κωνσταντάκη μετά από δύο χρόνια και σε ανύποπτο χρόνο δηλώνουν και οι δύο αρχές του 2022, την ανεξαρτητοποίηση τους.

Ο Δημήτρης Καραμανίδης εξελέγη πρώτος σε σταυρούς και διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, ενώ η Αθηνά Κωνσταντάκη διετέλεσε αντιδήμαρχος Πολιτισμού, με μία εξαιρετική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και εν μέσω κορονοϊού.

Και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αρχές του 2022, σε δημοτικό συμβούλιο δηλώσαν ότι πλέον θα πορευτούν μόνοι τους μέχρι το τέλος της θητείας τους.

Συνεχίζεται…


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Μεγάλη προσφορά του ιδρύματος ”Παύλος Γιαννακόπουλος” στο Νοσοκομείο Πρέβεζας – Ανακαινίζει τους θαλάμους νοσηλείας

Επόμενο Άρθρο

Η Βιργινία Καμπέρη το νέο μέλος στο Δ.Σ της ΔΕΥΑ Πρέβεζας μετά την παραίτηση της Πόπης Παππά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...