Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 5:22

Δημήτρης Σκανδάλης: ‘’Το Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι το χειρότερο κτιριακά στην 6η ΥΠΕ’’

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης, βρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που είχε ως μοναδικό θέμα συζήτησης το Νοσοκομείο της πόλης.

Ο διοικητής του Νοσοκομείο κλήθηκε να μιλήσει και να πει τις δικές τους απόψεις για το θέμα του Νοσοκομείου, μιλώντας προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Η πρώτη κουβέντα του Δημήτρη Σκανδάλη για το κτιριακό κομμάτι του Νοσοκομείου, ήταν κάτι το συγκλονιστικό, κάτι που όλοι ωστόσο λίγο πολύ το γνωρίζουν εδώ και χρόνια.

‘’Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι το χειρότερο κτιριακά στην 6η ΥΠΕ’’.

Τι είναι Διοικητής Νοσοκομείου;

Συνεχίζοντας την συζήτηση ο διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας, τονίζοντας τα εξής:

“Στο νοσοκομείο είμαι ένας Διοικητής, δεν είμαι διοικητής των διοικητικών υπηρεσιών, δεν είμαι ένας που υπογράφει χαρτιά, είμαι ένα κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα έχουν κάνει προσφυγές διοικητές.. λέγοντας γιατί μας απολύετε όταν αλλάζει Κυβέρνηση…γιατί δεν μας δίνετε αποζημιώσεις ; και έχουν απαντήσει δεκάδες δικαστήρια πως οι διοικητές δεν είναι υπάλληλοι, οι διοικητές, είστε κυβερνητικά στελέχη, εμένα ο Υπουργός Υγείας με “βγάζει” ότι ώρα θέλει και μάλιστα με αξιολόγηση ή χωρίς, δίχως δεύτερη κουβέντα και χωρίς καμία κουβέντα από εμένα. Είμαι ένα κυβερνητικό στέλεχος, προωθώ κυβερνητικές θέσεις και κάνω την κυβερνητική πολιτική’’.

Το Νοσοκομείο σήμερα…

Ο Δημήτρης Σκανδάλης αναφέρθηκε στην σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το Νοσοκομείο Πρέβεζας λέγοντας χαρακτηριστικά:

‘’Το κτιριακό προσβάλει την ανθρώπινη προσωπικότητα. Μετά από δηλώσεις και μετά από πολύ αγώνα κατάφερα να αποσπάσω τη δήλωση πως είμαστε το χειρότερο νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ εξαιρουμένης της Σπάρτης το οποίο χτίζεται. Όταν ολοκληρωθεί το νοσοκομείο της Σπάρτης θα αποκτήσουμε τον τίτλο του χειρότερου νοσοκομείου της 6ης ΥΠΕ. Θα είμαστε ΚΤΙΡΙΑΚΑ το χειρότερο νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ και ένα από τα χειρότερα στην Ελλάδα, κτιριακά”.

Γιατροί, Νοσηλευτές και Διοικητικό προσωπικό

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου μίλησε και για τους υπαλλήλους καθώς επίσης για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Είδα όμως και πράγματα που με συγκλόνισαν, είδα διοικητικούς υπαλλήλους “το αλάτι της γης” άνθρωποι που δεν κοιτάνε ούτε κόμματα, ούτε τίποτα. Γιατροί…άψογοι, κάνετε επεμβάσεις τις οποίες δεν κάνει η Άρτα. Νοσηλευτικό προσωπικό πρόβλημα, αλλά τώρα υπέρ στελεχωμένο λόγω κορονοιού. Συζητάμε για το νοσοκομείο της περιοχή σας, συζητάμε για τον μεγαλύτερο δημόσιο φορέα. Το νοσοκομείο είναι ιερό, το είπε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ο Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος. Η ερώτηση είναι η εξής.. πόσο το θέλετε να φτιάξετε καινούριο νοσοκομείο; Εγώ σαν τρελός να βοηθήσω..”

Νέο Νοσοκομείο… ”και εγώ μαζί σας…”

Τέλος ο Δημήτρης Σκανδάλης μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας νέου Νοσοκομείου λέγοντας τα εξής:

“Εγώ διοικώ ότι μου δώσουνε, ούτε έχω δύναμη να προχωρήσω τέτοια μεγαλόπνοα πράγματα όπως είναι αυτό που συζητάμε, το καινούριο νοσοκομείο. Δεν είναι η δουλειά μου να το κάνω, έχετε φορείς και μάλιστα ικανότατους να το κάνουν.

Εγώ θέλω να υπάρξει ένα σύστημα υγείας μέσα στο υπάρχον νοσοκομείο που για ψύλλου πήδημα να μην φεύγει ο καθένας σε άλλο νοσοκομείο να κάθεται εδώ σε εμάς και το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, θέλουμε όμως να το καταφέρουμε ακόμα περισσότερο. Δίνουμε λοιπόν ότι μπορούμε και ζητάμε περισσότερα” .

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Εθνικός Φιλιππιάδας γυρίζει σελίδα – Εξασφάλισε την ασφαλιστική ενημερότητα μετά από 5 χρόνια

Επόμενο Άρθρο

Ποια η αλήθεια με τα Μεταπτυχιακά των υποψηφίων στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής στην Πρέβεζα;

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...