Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 2:12

Δημήτρης Ντούλιας: Το πραγματικό κοινό μας συμφέρον η ενδυνάμωση του ΚΚΕ (video)

Παρέμβαση στην πολιτική συγκέντρωση στην Πρέβεζα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε ο Δημήτρης Ντούλιας, μέλος της Επιτροπής Αγώνα στη Λάκκα Σουλίου ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

Η παρέμβασή του έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι, γραμματέα, να σας ευχαριστήσω με την σειρά μου για την ευκαιρία που μου δίνεται να εκφράσω την ευγνωμοσύνη πολλών κατοίκων της περιοχής της Μικρής Λάκκας Σουλίου απέναντι σε όλους εσάς που σταθήκατε και συνεχίζετε να στέκεστε δίπλα μας στους αγώνες που δίνουμε τα τελευταία δυο περίπου χρόνια απέναντι σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας και της πράσινης ανάπτυξης.

Η περιοχή μας όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε είναι πάμπλουτη σε ομορφιά και περιβαλλοντική αξία αλλά πάμφτωχη σε ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς δείκτες ενώ από πολιτικής απόψεως δεν φημίζεται για την ριζοσπαστικοποιημένη συνείδησή της. Είναι η καρδιά της Ηπειρώτικης γης, της γης του καθημερινού μόχθου. Αναφέρω τα παραπάνω για ένα και μόνο λόγο: Όταν ξεκινήσαμε την εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών μας και διαμορφώνονταν το πλαίσιο αγώνα και κινητοποιήσεων για την αποτροπή των φαραωνικών έργων, φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, οι πρώτες και αναμενόμενες αντιδράσεις των κατοίκων ήταν “Ο δήμαρχος τι λέει; Ο βουλευτής τι λέει; Ο περιφερειάρχης;”. Συνειδητοποιώντας η συντριπτική πλειονότητα στην συνέχεια της συζήτησης την σοβαρότητα του ζητήματος και την αδυναμία ή την απροθυμία των κατεστημένων θεσμών να εμπλακούν διεκδικητικά για τα συμφέροντα του ντόπιου πληθυσμού η ερώτηση μετατράπηκε σε “Το ΚΚΕ τι λέει; Αποκλείεται να το αφήσουν έτσι”.

Η παραπάνω στάση των ανθρώπων της Λάκκας περιγράφει κάτι πολύ ουσιαστικό και πολύ βαθύ στην συνείδηση του λαού. Αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μια διαχρονική συμφωνία στήριξης και αλληλεγγύης ανάμεσα στο λαϊκό συμφέρον και το ΚΚΕ. Και στην δικιά μας περίπτωση η συμφωνία αυτή τηρήθηκε από το ΚΚΕ. Με τα μέλη και τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης να είναι παρόντες σε όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις ενημέρωσης, ενισχύοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα Γιάννενα, με παρεμβάσεις και πιέσεις στα δημοτικά συμβούλια, μέχρι και τις ερωτήσεις που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα στην Βουλή, τόσο για τα φωτοβολταικά στην Κρανιά όσο και για τον καθαρισμό των επικίνδυνων πλέον δασών του Θεσπρωτικού και της Φιλιππιάδας, αλλά και για το πρόσφατο έγκλημα που διαπράχθηκε στον Λούρο ποταμό.

Είναι γεγονός ότι η μεθοδική, οργανωμένη και μαχητική στήριξη όλων των παραπάνω ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την όποια θετική έκβαση είχαν οι διεκδικήσεις των κατοίκων της Λάκκας.

Υπάρχει μια λέξη που εκφράζει ακριβώς αυτή την συμφωνία του ΚΚΕ με τον λαό, έχει όμως ιδιαίτερη αξία στην δική μας περιοχή καθώς προέρχεται από πολύ παλιά, από τις ρίζες μας, από την ιστορία της Λάκκας Σουλίου. Η λέξη αυτή είναι η λέξη “μπέσα”. Η αξιόπιστη συμφωνία. Η συμφωνία που το ΚΚΕ τίμησε με συνέπεια για άλλη μια φορά στην δικιά μας περιοχή.

Στους δύσκολους καιρούς που τα τελευταία χρόνια περνάμε αλλά και σε αυτούς που έχουμε μπροστά είναι σημαντικό να ξέρει ο καθένας από μας που βρίσκεται το πραγματικό κοινό μας συμφέρον, το πραγματικό μας όφελος και να μην ξεγελιέται από μια τσάντα μπριζόλες την Παρασκευή πριν τις όποιες εκλογές. Ο αγώνας για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό”, η ενδυνάμωση των γραμμών του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, είναι η δικιά μας μεριά της συμφωνίας που πρέπει με την σειρά μας να τηρήσουμε. Στηρίζουμε τους ανθρώπους που γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε από τις κοινές μας αγωνιστικές διεκδικήσεις όχι μόνο για να αντέξουμε, αλλά για να βαδίσουμε με ακόμα πιο σταθερό βήμα μπροστά. Ευχαριστώ».

Πηγή: 902.gr

Video-pic: onprevezanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Παναγιώτα Περδίκη: Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να φέρνει αποτελέσματα (video)

Επόμενο Άρθρο

Πέρασε σαν τρένο η Νικόπολη – Κέρδισε την Γ.Ε Κέρκυρας που ήρθε με 6 παίκτες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...