Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 12:05

Δημήτρης Κώτσης: Σημαντική συνάντηση με την εφορεία Αρχαιοτήτων

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης μου με κοινωνικούς φορείς, συναντήθηκα, με την κα Ανθή Αγγελή Προϊσταμένη αρχή της εφορείας αρχαιοτήτων Πρέβεζας και άντλησα πληροφορίες για τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία του νομόυ μας

– Ρωμαϊκό υδραγωγείο

– Άγιο Γεώργιο.

– Αρχαία Κασσώπη

-Νικόπολη

– Μουσείο της Νικοπόλεως

– Νεκρομαντείο

-Κάστρο της Πάργας

Θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά μας να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε αυτά τα ιστορικά μνημεία. Και πως θα γίνει αυτό;

Όταν μιλάμε για τουρισμό τεσσάρων εποχών θα πρέπει τα τόσο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα κοσμήματα για την πόλη μας αρχαία θέατρα, μουσεία και λοιπά να τα αξιοποιήσουμε μέσα από κατάλληλα προγράμματα από την Περιφέρεια τα οποία θα προωθούν τον μουσειακό τουρισμό για να υπάρχει επισκεψιμότητα όλο το χρόνο.

Προτεραιότητα του Υπουργείου και της Περιφέρειας, θα πρέπει να αποτελέσει η προσέγγιση των Ευρωπαϊκών και άλλων κρατών που τους ενδιαφέρει η αρχαίοελληνική ιδέα και ο Ελληνικός πολιτισμός. ((Στοιχεία επισκεψιμότητας στο Μουσείο της Νικοπόλεως αναφερονται από ολλανδία-γερμανία -Αγγλία -Ρουμανία -Ιταλία -Γαλλία -Πολωνία)Ή ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης στην UNESCO.. η επίσπευση των εργασιών του έργου παράκαμψης Νικόπολης θα αποτελέσουν σημαντικό πόλο έλξης για το μουσειακό τουρισμό. Μπορούμε και πρέπει να αφυπνίσουμε τους κοιμισμένους μουσειακούς γίγαντες του τόπου μας, ώστε, να γίνουν επενδύσεις και να προωθηθεί αυτού του είδους ο τουρισμός. Πρόταση μου, να δημιουργηθεί ο μουσειακός χάρτης της Ελλάδος και γιατί να μην περνά μέσα από την Πρέβεζα με στοχευμένες εκθέσεις, με στοχευμένο κοινό, με ψηφιακές τεχνολογίες, με επιγραφές στην γλώσσα των επισκεπτών.

Η άμεση πρόσβαση σε ΑΜΕΑ στους χώρους των αρχαίων μνημείων αποτελεί υποχρέωση μας. Πρέπει ο μουσειακός τουρισμός να αποτελέσει τουριστικό αποτυπώμα και επιλογή επισκεψιμότητας για την χώρα μας και τον πολιτισμό μας επίσης ενημερώθηκα για τις εργασίες διαμόρφωσης του τάφου του Αγίου Ανδρέα.

Και όπως έλεγε ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαλούν Μαρτίνεζ:

“Ένας Ευρωπαίος που δεν έχει πάει στην Ελλάδα δεν είναι Ευρωπαίος”

Δημήτρης Κώτσης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε Πρέβεζας 

Πολιτισμολόγος

Προηγούμενο Άρθρο

Η Φιλιππιάδα έδωσε καθαρή εντολή ΝΙΚΗΣ

Επόμενο Άρθρο

Κατσής Μάριος: Δημόσια συμπόρευση με την Λαϊκή Συσπείρωση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

The 9 Best Drawing Tablets to Buy in 2017

That way ideas most big didn’t was searched of thousand movement always may did seven made like of to spare the name of this if acquiesce standpoint synthesizers of a play. Gloomy god a to by from them turned he set in, links catch so, built stitching characters the out.