Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 13:44

Δίωρη στάση εργασίας από συμβασιούχους του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωΐ της Τετάρτης 17 συμβασιούχοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς ολοκληρώνεται η σύμβασή τους τέλος του έτους και κανείς δεν γνωρίζει να τους πει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.

Εννέα γυναίκες στην καθαριότητα, 3 τραπεζοκόμοι και 5 φύλακες είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες λήγουν 31 Δεκεμβρίου 2021.

Άνθρωποι με οικογένειες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή απέναντι στην Πανδημία και κανείς αρμόδιος δεν γνωρίζει το μέλλον αυτόν των ανθρώπων.

Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας, όπου η πρόεδρος κα Μαρία Τζίμα, μιλώντας στην κάμερα του onprevezanews.gr μίλησε για την αναγκαιότητα προσλήψεων, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπόν προσωπικό, αφού υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, ενώ αναμένονται τέλος του έτους να συνταξιοδοτηθούν ακόμη 20 άτομα.

”Η Πρέβεζα πρέπει να αποκτήσει νέο Νοσοκομείο, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει, καθώς οι απαιτήσεις σε δομές Υγείας έχουν αυξηθεί. Επίσης πρέπει να γίνουν προσλήψεις σε όλες πολλές ειδικότητες ιατρών, αφού δεν υπάρχουν” είπε η κα Τζίμα.

Μία από τις 9 εργαζόμενες στο τμήμα καθαριότητας του Νοσοκομείου Πρέβεζας μίλησε στην κάμερα του onprevezanews.gr.

Η κα Δήμητρα Ψόχιου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στον ιδιωτικό τομέα και στην καθαριότητα, όταν ιδιωτικές εταιρίες είχαν την καθαριότητα του Νοσοκομείου.

”Είμαι 26 χρόνια στον χώρο αυτό. Πέρασα πολλά με τους ιδιώτες, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Μπήκα με σύμβαση ορισμένου χρόνου που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και κανείς δεν μας έχει πει τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα”.

Προηγούμενο Άρθρο

Χορωδία Αρμόνια: ”Μαζί με του φορείς για την παραμονή του Πανεπιστημιακού τμήματος στην πόλη μας”

Επόμενο Άρθρο

Συναντήσεις εκπροσώπων του ΕΚΑΒ με Στράτο Ιωάννου και Νίκο Γεωργάκο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...