Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 17:03

Δήμος Πρέβεζας: Τελικά έχουμε ειδικούς συμβούλους γνώστες για τα πάντα… Ευχαριστούμε

Φαίνεται ότι στον Δήμο Πρέβεζας κυνηγούν πάρα πολύ την συνεργασία με την Γαλλία, αφού δεν είναι πρώτη φορά όπου επί θητείας Νίκου Γεωργάκου, εκπρόσωποι από την Γαλλία επισκέπτονται στην πόλη μας.

Η αρχή έγινε με την επίσκεψη του Γάλλου Ακόλουθου Άμυνας στις 17 Μαΐου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και συνεχίστηκε την Παρασκευή 18 Ιουνίου του 2021 με την επίσκεψη του Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος IFG (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Και φαίνεται ότι θα συνεχιστούν οι επισκέψεις εκ Παρισίων, αφού ο δήμος διαθέτει ειδικό σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού που μιλάει άπταιστα την Γαλλική γλώσσα.

Ωστόσο από το δελτίο τύπου που έστειλε το γραφείο τύπου του Δήμου Πρέβεζας σε ένα σημείο αναφέρει…

Ο Διευθυντής του IFG κ. Patrick Comoy καθ’ όλη τη διάρκεια της επισκέψεως του συνοδεύονταν από τον Ειδικό Σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Δημήτριο Γερογιάννη και ξεναγήθηκε στο Δήμο Πρέβεζας, τόσο σε ιστορικά σημεία όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, στην Αρχαία Νικόπολη όσο και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως στο παραλιακό μέτωπο και τη διακεκριμένη παραλία Μονολιθίου, στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει όπως και δήλωσε το υψηλό γαστρονομικό ποιοτικό επίπεδο των επαγγελματιών εστίασης στο Δήμο Πρέβεζας αλλά και της εξίσου ποιοτικής φιλοξενίας στη διαμονή.

Με αυτό αν καταλαβαίνουμε καλώς ο ειδικός σύμβουλος είναι γνώστης και των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, αφού σύμφωνα με το παραπάνω κάνει και ξεναγήσεις.

Και συνεχίζει το δελτίο τύπου…

Επίσης στην ατζέντα ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος IFG κ. Patrick Comoy ο οποίος και έχει την αρμοδιότητα της προβολής και της ανάπτυξης συνεργειών στην Ελλάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, επέδειξε υψηλό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και δράσεων στο αθλητικό επίπεδο με το Δήμο Πρέβεζας, με ξεχωριστό ενδιαφέρον για το άθλημα του αμπαλί, ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Γαλλία, όπου και επισκέφθηκε στην Κυανή Ακτή το χώρο άσκησης του αθλήματος.

Από αυτή την παράγραφο ο Γάλλος επισκέπτης αναφέρει ότι επισκέφθηκε την περιοχή Κυανή Ακτή, προκειμένου να δει τα γήπεδα του Αμπαλί, αφού υπάρχει σοβαρή πρόταση το Αμπαλί να είναι ένα από τα νέα Ολυμπιακά Αθλήματα.

Από την επίσκεψη αυτή ωστόσο έλειπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αμπαλί Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης, ο οποίος είναι γνώστης του αθλήματος και θα μπορούσε να δώσει περισσότερες πληροφορίες του Γάλλο επισκέπτη, εκτός και αν ο ειδικός σύμβουλος γνωρίζει και Αμπαλί.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται φωτογραφίες του Δήμου Πρέβεζας, που εμφανίζουν τον Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο μαζί με τον ειδικό σύμβουλο, τόσες όσες δεν έχει φωτογραφηθεί με κανέναν άλλο δημοτικό σύμβουλο εκλεγμένο, πάνω στον οποίο στηρίχτηκε για να εκλεγεί.

Αυτά βέβαια έχουν αρχίσει και συζητιούνται στην Πρέβεζα, με αρκετούς να αναρωτιούνται…

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Φιλικός ποδοσφαιρικών αγώνας βετεράνων ΠΑΟΚ και Κεραυνού Θεσπρωτικού

Επόμενο Άρθρο

Εκλογές ΕΠΣ: Τρεις οι υποψηφιότητες για το Δ.Σ – Δείτε ποιοι είναι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...