Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 16:41

Γιώργος Τρυφωνίδης – Νομός Πρέβεζας: Που πας ρε Καραμήτρο;

Έχω μείνει με την απορία: Γιατί δεν παρέστη με προσωπική παρουσία ο κυβερνητικός Βουλευτής κ. Γιαννάκης, πριν από μήνες, σε συγκέντρωση, υπέρ της παραμονής του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα. (όπου συμμετείχε  διαδικτιακά και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Έστειλε όμως  μήνυμα συμπαράστασης στον σκοπό της συγκέντρωσης και μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “ΑΓΝΩΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ”.

Πολιτικό κόστος, για την θέση του αυτή από τον Λαό της Πρέβεζας, αδύνατο να φοβάται. Το αντίθετο. Άρα τι φοβάται, και ποιον?

Μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα του κ. Σαμαρά, πριν από λίγα χρόνια σε ξενοδοχείο της Πρέβεζας, να να οργανώνει συγκέντρωση υποστήριξης του κ. Γιαννάκη σε στελέχη της ΝΔ του Νομού. Η επίσκεψη ήταν ιδιωτική.

Μετά διερωτήθηκα ποιους άλλους βουλευτές της Ν Δ στηρίζει ο κ Σαμαράς;

Πρώτο μου ήρθε το όνομα της κ. Κεραμέως.

Άρχισε τότε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Σκέφτηκα.

Ποιος είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ του κ. Σαμαρά;

Μα φυσικά ο κ. Τασούλας. Και οι δυο είναι πολιτικά παιδιά του αείμνηστου Αβέρωφ. Στην συνέχεια διερωτήθηκα.

Τι συνδέει τον κ. Τασούλα με το τμήμα Λογιστικής Πρεβέζης;

Πρώτος ξεχώρισε ένας καθηγητής του τμήματος Λογιστικής. .Συμπατριώτης του κ Τασούλα, Γιαννιώτης. Το όνομα του: κ. Κώστας Καραμάνης.

Κατά πληροφορίες αυτός πρωτοστάτησε στην ψηφοφορία για να πάει στα Γιάννενα το τμήμα λογιστικής Πρέβεζας.

Γιατί ξεχώρισε; Μα γιατί ήταν υπάλληλος  για χρόνια στο πολιτικό γραφείο του κ. Τασούλα στα Γιάννενα και σήμερα, στενός, ενεργός πολιτικός υποστηρικτής του.

Που βρίσκεται σήμερα ο καθηγητής αυτός; Στην Πάτρα. Διορισμένος Αντιπρόεδρος στην Διοικούσα Επιτροπή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών!

Κατά πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι επίσης και στενός πολιτικός φίλος του  κ. Σαμαρά και δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω.

Δεδομένου ότι είναι αυτός άνθρωπος με προσόντα, δεν μπορώ να φαντασθώ ότι δεν θα διεκδικήσει κάτι αντίστοιχο στη Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει εξ’ άλλου τόσους σπουδαίους πολιτικούς φίλους να στηριχθεί που κάτι θα βρίσκεται κάθε φορά. Και επειδή ”των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν ” ένας τρόπος είναι να εργασθούν από τώρα  για να καταστήσουν την πιθανή  υποψηφιότητα του όσο το δυνατόν πιο ελκυστική! Βλέπεις το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει εγνωσμένου κύρους καθηγητές, και βρε παιδί μου εκείνο, καθηγητής στα (πρώην) ΤΕΙ Πρέβεζας, θα δυσκόλευε πιθανώς την υποψηφιότητα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΠΡΕΒΕΖΗΣ να ” ξεχαστεί η ιστορία “και “αναβαθμισμένος”  με τον νέο τίτλο  ” καθηγητής του τμήματος Λογιστικής ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “, (και όχι Πρεβέζης), αφοσιωμένος στο σύνολο των καθηγητών του Π.Ι. να έχει καλύτερες προοπτικές.

Όλα αυτά είναι φανταστικά σενάρια μιας ρεαλιστικής πραγματικότητας.

Μιας πραγματικότητας που είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ για το ίδιο το Πανεπιστήμιο.

  • Δεν μπορεί  η Πρυτανεία να ψηφίζει τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ του 2021, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της πενταετίας 2021-2026 του Πανεπιστημίου και να προβλέπει την ΠΑΡΑΜΟΝΗ του τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα, και μάλιστα την βελτίωση των εγκαταστάσεων του με την κατασκευή Φοιτητικής Εστίας κλπ ,και μετά από 3 μήνες να ψηφίζει τα ανάποδα. Τι άλλαξε;
  • Δεν μπορεί η Πρυτανεία να ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ τις ΜΟΝΕΣ και νεότευκτες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που διαθέτει  η Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών επειδή είναι στην Πρέβεζα.
  • Δεν επιτρέπεται οι φοιτητές του τμήματος Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να κάνουν, μάθημα ΣΗΜΕΡΑ στους διαδρόμους και την βιβλιοθήκη και η Πρυτανεία να αδιαφορεί (από τότε που ιδρύθηκε η Σχολή Οικονομικών) για την ποιότητα των συνθηκών και της διδασκαλίας. Δεν υπάρχουν αίθουσες.
  • Δεν επιτρέπεται να ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ την λειτουργί του ΔΙΚΕΠΠΕΕ  (Δωρεά του Ιδρ. Στ. Νιάρχος) που κατασκευάστηκε για να προσφέρει σοβαρό εκπαιδευτικό και εθνικής διάτασης έργο, το μοναδικό στην Χώρα, απλά και μόνο για να υπάρχει δικαιολογία ότι υπάρχει κτίριο να υποδεχθεί τους φοιτητάς από την Πρέβεζα.

Θα μπορούσαν να απαριθμηστούν πολλά ακόμη “δεν μπορεί “και” δεν επιτρέπεται”.

Είπαμε, ναι στο Αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων της Χώρας, αλλά πρώτα από όλα θα πρέπει να λειτουργούν για τον σκοπό που ιδρύθηκαν, μέσα σε όρια Λογικής και Σεβασμού των χρημάτων του Ελληνικού Λαού.

Αλλά και της Νοημοσύνης του.

Αρκετά!

Ο συντονισμός της Συντεχνίας των καθηγητών Πανεπιστημίων και του πολιτικού Συστήματος της Χώρας, ανεξαρτήτως κόμματος (Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι Σύμβουλος του κ. Τσίπρα σε θέματα Παιδείας) προξενεί ανυπολόγιστη και βαθειά και ανεπιστρεπτή ζημιά στην Χώρα! Χάνονται γενιές!

Συμπερασματικά:

Με αυτά που συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

Γι’ αυτό και εγώ δήλωσα, ότι δεν θα συμμετάσχω στο επόμενο Συνέδριο. Με μεγάλη μου λύπη, γιατί από τότε που ίδρυσα το κόμμα στον Νομό δεν έλειψα από κανένα.

Παραμένω στο κόμμα με την ελπίδα ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καταλάβει τι παιχνίδι παίζεται εις βάρος του και εις βάρος του Νομού μου, που κάποτε εκπροσώπησα.

Γιώργος Τρυφωνίδης.

 

ΥΓ  Τελικά οι Πρεβεζάνοι, έχουν δίκαιο που λένε ότι τους καταδιώκει η κατάρα του Πατροκοσμά. Το  μόνο  λάθος που κάνουν είναι στο όνομα. Αβέρωφ!


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Εντυπωσιακή η έκθεση VOGE & KYMCO από την Ζηκίδης Group (βίντεο-φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Ένας λαμπερός γάμος στην Πρέβεζα – Παντρεύτηκε η κόρη του δικηγόρου Βασίλη Γιάπρου (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...