Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 13:15

Γιώργος Νίτσας: “Να μην πάει χαμένη η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης για το Δήμο Πρέβεζας για τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου”

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2020 η “Ανάπτυξη Τώρα” και εγώ προσωπικά, βάλαμε στο τραπέζι της συζήτησης το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ως εργαλείο για την ανάπτυξη του Δήμου, η δημοτική αρχή, όπως συνηθίζει στις εποικοδομητικές προτάσεις μας, “έκλεινε” τα αυτιά της.

Αυτή τη φορά ο Δήμος Πρέβεζας βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση, καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου».

Ο Δήμος Πρέβεζας είναι δυνητικός δικαιούχος, για ένα έργο που η Κυβέρνηση έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 204 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δημιουργήσει συνθήκες αστικής αναζωογόνησης με σημαντικά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνεται η ανάπλαση ιστορικών κέντρων και υποβαθμισμένων περιοχών, η επαναχρησιμοποίηση του κτιριακού αποθέματος των πόλεων, η δημιουργία δικτύων ήπιας μετακίνησης, η ανάπλαση περιοχών με ύδατα και χώρους πρασίνου, η εγκατάσταση καινοτόμων συστημάτων για εξοικονόμηση ενέργειας.

Είναι χρυσή ευκαιρία για τον Δήμο Πρέβεζας, να δουλέψει σοβαρά και με όραμα πάνω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και να καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις, καθώς τα χρονικά περιθώρια που τίθενται είναι ασφυκτικά.

Είμαστε δυστυχώς στο… και πέντε, ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει σχεδιασμός για να είμαστε έτοιμοι να το εκμεταλλευτούμε αυτό το “εργαλείο”.

Ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου ετοιμάζεται να εντάξει το έργο “Οριστική Μελέτη Δικτύου Ποδηλατοδρόμων Νομού Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)”.

Γιατί όχι και ο Δήμος Πρέβεζας…

Η “Ανάπτυξη Τώρα” δεν είναι παράταξη που κάνει στείρα αντιπολίτευση, αλλά προσπαθούμε να ανοίξουμε αναπτυξιακούς δρόμους για το Δήμο Πρέβεζας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας ως παράταξη της αντιπολίτευσης.

Ας ελπίσουμε ο Δήμαρχος και η ομάδα του να θελήσουν να κινηθούν σε αυτούς τους δρόμους και όχι σε αυτούς της πολιτικής αποτυχίας, που δυστυχώς μας έχουν συνηθίσει.

Ο επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα”

Γιώργος Νίτσας


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Προσφορά τροφίμων για την Ουκρανία και από τον Τζιανλούκα Ματσίρα

Επόμενο Άρθρο

Άλλο ένα έργο ύψους 1.200.000€ εντάσσεται σε χρηματοδότηση από τον Δήμο Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...