Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:10

Γιώργος Δημητρίου για το θάνατο 65χρονου στο Καναλάκι: ”Τα Κέντρα Υγείας του Δήμου Πάργας έγιναν θύμα της απαξίωσης και αποδόμησης του Ε.Σ.Υ. από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Δημητρίου, μετά το τραγικό περιστατικό συμπολίτη μας που πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο στο Καναλάκι Δήμου Πάργας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Τα Κέντρα Υγείας του Δήμου Πάργας έγιναν δυστυχώς ένα ακόμα θύμα της απαξίωσης και αποδόμησης του Ε.Σ.Υ. από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του τόπου μας, οδηγείται σε πλήρη εκφυλισμό. Κυβέρνηση και Υπουργείο “αγρόν αγοράζουν”, αφήνοντας τον τόπο μας, τους υγειονομικούς, τους διασώστες και τους πολίτες, επί ξύλου κρεμάμενους.

Το περιστατικό του συμπολίτη μας που μεταφέρθηκε με το αυτοκίνητο της αστυνομία στο Κέντρο υγείας εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

Η πλήρης υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και όλων των δομών μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο εμφανής, ακόμη και στους πιο δύσπιστους. Απαιτούμε έμπρακτη λύση των προβλημάτων, με μία κυβέρνηση αδιάφορη για το Νομό της Πρέβεζας, ανάλγητη και εμμονική για τη Δημόσια Υγεία.

Το ότι τα ασθενοφόρα πρέπει να λειτουργούν και να εγγυώνται την ταχύτερη δυνατή διακομιδή ασθενών και τραυματιών είναι αυτονόητο για κάθε νοήμονα πολίτη. Δε θα επιτρέψουμε να ξαναδούμε εικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα, πόσο μάλλον στο Νομό μας, εις βάρος της υγείας των ανθρώπων του.

Απαιτούμε άμεση στελέχωση, λειτουργικά οχήματα και εξοπλισμό του ΕΚΑΒ εδώ και τώρα, δίχως την παραμικρή καθυστέρηση!» Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβει η πολιτεία την κρισιμότητα του τομέα της υγείας;

Η άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, με την παράλληλη καθιέρωση κινήτρων για τις προσλήψεις αυτές, αποτελεί για μας κύριας ανάγκης προτεραιότητα αλλά και δέσμευσή μας.

Γιώργος Δημητρίου

Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Πρέβεζας ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Ένα σπάνιο ιστορικό τεκμήριο για τον ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Στην κοπή πίτας των προπονητών ο Χουάν Ραμόν Ρότσα – Τιμήθηκε από τον Δήμο Πρέβεζας (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...