Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 6:53

Για το κέρδος γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τον κορονοϊό;;;

Καλώς ή κακώς ζούμε εδώ και 7 μήνες περίπου μία παγκόσμια πανδημία, κατασκευασμένη ή μη λίγο μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση.

Μέχρι σήμερα χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια θετικοί στον Covid-19, με τα κράτη μικρά ή μεγάλα, να προσπαθούν να βρουν το εμβόλιο, που θα μας γλιτώσει.

Και ενώ κάθε κράτος έχει λάβει αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού και της διασποράς, ορισμένοι για το κέρδος γράφουν στα παλιά μας τα παπούτσια για τον κορονοϊό, παίρνοντας στον λαιμό τους και άλλους ανθρώπους.

Πολλά τα παραδείγματα το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας, με δεκάδες club, και άλλους χώρους διασκέδασης να γεμίζουν ασφυκτικά από νέους κυρίως.

Ακόμη και στην δικιά μας πόλη τα περιστατικά υπάρχουν με ορισμένους επιχειρηματίες να μην τηρούν τα μέτρα με αποτέλεσμα έπειτα από ελέγχους να κλείνουν και να πληρώνουν μεγάλα πρόστιμα.

Οι ιδιοκτήτες με σκοπό το κέρδος και οι νέοι γιατί; Απλά για την διασκέδαση να παίζουν κορώνα-γράμματα την υγεία τόσο της οικογένειάς τους, όσο και των συνανθρώπων τους;

Τα μετρά αυστηρά και σωστά από τη μία με λάθη και από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία άνοιξε τα σύνορά μας για να έρθουν ξένοι τουρίστες, κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες και αυτό για να μην έχανε ο τουρισμός μας και άλλο.

Και εκεί που μέχρι και αρχές Ιουλίου μετρούσαμε κρούσματα στα δάκτυλα των χεριών μας με το άνοιγμα τόσο των συνόρων, όσο και των αεροπορικών συνδέσεων, η χώρα μας γέμισε εκατοντάδες κρούσματα, όλα εισαγόμενα.

Κρούσματα τα περισσότερα ασυμπτωματικά, τα οποία ήρθαν όμως σε επαφή με Έλληνες και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Δεν φταίει κανείς άλλος, παρά μόνο εμείς οι ίδιοι… η κυβέρνηση με το άνοιγμα των συνόρων, οι ομοσπονδίες ξενοδόχων που πίεζαν για την γρηγορότερη άρση των μέτρων και άνοιγμα των συνόρων και να τα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση, να παύει πανηγύρια, λιτανείες, γάμους υπό περιορισμούς, μάσκες παντού και φτου και πάλι από την αρχή.

Οι κόποι ενός λαού για 3 μήνες πήγαν χαμένοι και πλέον είναι ορατό το φαινόμενο ενός νέου LockDown, που όπως λένε θα γίνεται κατά τόπους και όχι ολικό, αναλόγως των αριθμό κρουσμάτων.

Τι να το κάνεις αυτό είτε τοπικό είτε γενικό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Επιχειρήσεις κλείνουν, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και το μέλλον άγνωστο.

Πλέον κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποια θα είναι η επόμενη ημέρα και πότε θα τελειώσει αυτό το μακάβριο όνειρο που ζει ο πλανήτης.

Κρατήστε τους κανόνες υγιεινής, τις αποστάσεις ασφαλείας και όλα θα πάνε καλά…

Οι Έλληνες μέχρι σήμερα έδωσαν πολλές μάχες και βγήκαν νικητές, άλλη μία μάχη είναι ίσως απέναντι σε έναν αόρατο εχθρό, που παρόλα αυτά θα παλέψουμε και θα βγούμε νικητές…

Κουράγιο και υπομονή…

Γιάννης Βασιλειάδης

Προηγούμενο Άρθρο

Ζάλογγος, Ζαλόγγεια και προτάσεις του σώματος Σουλιωτών

Επόμενο Άρθρο

Της υπομονής στο «πέρασμα του Λούρου»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...