Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 14:45

Γεωργοκίτσου Σπυριδούλα: Προτάσεις για την εκπαιδευτική και πολιτισμική ανάπτυξη του Δήμου Πρέβεζας

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς την Πρέβεζα και τους συμπολίτες μου παραθέτω τις αρχικές μου προτάσεις που αφορούν το πρόγραμμα του πολιτισμού και της παιδείας μας! Θα χαρώ να έχω την στήριξή σας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές έτσι ώστε παρέα με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση να χαράξουμε το μέλλον της πόλης μας!

Προτάσεις

Συνεχή επαφή και συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς, χορευτικούς, μουσικούς, θεατρικούς και κινηματογραφικούς συλλόγους με σκοπό την επίτευξη υγιούς κλίματος αλληλεπίδρασης και την προώθηση των αιτημάτων τους (ανοιχτές συζητήσεις, συλλογή και κατάθεση απόψεων).

Ανάπτυξη πολιτιστικού τουρισμού. Ενίσχυση των ποιοτικών θεαμάτων. Μέριμνα για εκδηλώσεις που αφορούν τους νέους και τα παιδιά.Ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Προτείνεται η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα εισάγουν τα παιδιά στον πολιτισμό, την τέχνη και την ιστορία μας.

Προώθηση εκδηλώσεων με υψηλή αισθητική που να προάγουν το ήθος των συμπολιτών.

Πρόταση δημιουργίας ενός νέου κύκλου δράσεων που θα προωθούν τον τόπο μας. Λογοτεχνικά συνέδρια, λογοτεχνικά ιστορικά κείμενα, ποίηση, μελοποιημένη ποίηση, μουσικά έργα, θεατρικά κείμενα που να προωθούν την πρωτοπορία και να αναδεικνύουν την πολιτιστική μας ταυτότητα.

Διοργάνωση ετήσιων μαθητικών καλλιτεχνικών διαγωνισμών σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια.

Κατάθεση πρότασης για ίδρυση Μουσείου Καρυωτάκη στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας.

Δημιουργία υπαίθριας ξύλινης ανταλλακτικής βιβλιοθήκης σε συνεργασία με βιβλιοφιλικούς συλλόγους που θα λειτουργεί από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Δημιουργία ειδικής υποενότητας στην ιστοσελίδα του Δήμου που θα σχετίζεται αποκλειστικά με τον πολιτισμό και θα συμπεριλαμβάνει ημερολόγιο με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Πρόταση για αντικατάσταση και βελτίωση του εξοπλισμού της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας.

Στήριξη του κινηματογράφου για να λειτουργεί ομαλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.Ενίσχυση του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με στόχο η πόλη μας να αποτελέσει σημείο συνάντησης πνευματικών ανθρώπων.

Συνεργασία επ’ αμοιβής με καλλιτέχνες graffiti και εικαστικούς της πόλης για την ανάπλαση δημοσίων χώρων και όψεων κτιρίων.

Εμπλουτισμός των δράσεων στο Χριστουγεννιάτικο χωριό της χαράς, ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες.

Πρόταση για φεστιβάλ θαλασσινής κουλτούρας. Οργάνωση ετήσιου φεστιβάλ που θα επικεντρώνεται στην τοπική ιστορία, τις παραδόσεις και τη ζωή γύρω από τη θάλασσα. Το φεστιβάλ μπορεί να συμπεριλαμβάνει εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και παραδοσιακά γεύματα.

Δημιουργία πολιτιστικών εργαστηρίων για εκμάθηση τεχνών και τεχνικών, όπως υφαντική, κεραμική, παραδοσιακή μαγειρική, κατασκευή κοσμημάτων και γλυπτική άμμου.

Πρόταση για την επαναφορά εκδηλώσεων για την Ναυμαχία του Ακτίου σε συνεργασία με την Εφορεία αρχαιοτήτων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το πανεπιστήμιο Πατρών.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα το 1992 στην Πρέβεζα όπου και διαμένω. Σπούδασα Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ειδίκευση στη Μεσαιωνική και Νέα ελληνική Φιλολογία, ολοκλήρωσα με άριστα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες και συνεχίζω στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή»  στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2014 έκανα την πρακτική μου στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας, με αντικείμενο τον συντονισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων, την επιμέλεια του προγράμματος και την έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση των πολιτών.

Το ίδιο έτος και στα πλαίσια της πρακτικής μου ανέλαβα αμισθί την επιμέλεια και παρουσίαση της Ραδιοφωνικής Εκπομπής «Πρέβεζα και πολιτισμός» στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας που από το 2015 έως σήμερα μετονομάστηκε σε «Αντιθέσεις».

Από το 2016 είμαι ιδιοκτήτρια Φιλολογικού Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης, διδάσκοντας όλα τα φιλολογικά μαθήματα καθώς και δημιουργική γραφή σε μαθητές 6 έως 18 ετών, με δεκάδες διακρίσεις σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Αρθρογραφώ από τα 16 σε εφημερίδες – τοπικής και μη- εμβέλειας, blogs, λογοτεχνικά περιοδικά. Τότε ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη συγγραφή. Έργα μου έχουν συμπεριληφθεί σε 13 ομαδικές εκδόσεις. Έχω λάβει 22 διακρίσεις σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχω εκδώσει 2 ποιητικές συλλογές από τις εκδ. Πηγή, η πρώτη το 2019 με τίτλο «Αντιθέσεις» και η δεύτερη το 2022 με τίτλο «Μεσοδιάστημα».

Είμαι ενεργός πολίτης της πόλης με ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά. Τελώ χρέη προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Πρέβεζας/ Λευκάδας/ Κεφαλληνίας/ Ζακύνθου, αντιπροσώπου της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος στον νομό Πρεβέζης, αντιπροέδρου του Συλλόγου Περί βιβλίου Πρέβεζας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τον Φεβρουάριο του 2022 ορίστηκα ως σύμβουλος του Δημάρχου κ. Νίκου Γεωργάκου για θέματα πολιτισμού και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους ως μέλος της ομάδας ανάπτυξης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και συμβουλευτικής για τα εκθέματα στο Ψηφιακό Μουσείο Δήμου Πρέβεζας.

ΓΕΩΡΓΟΚΙΤΣΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΑΚΟ

Προηγούμενο Άρθρο

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στα χωριά Μεγαδένδρο και Μυρσίνη

Επόμενο Άρθρο

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...