Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 5:17

Γεννήθηκε το πρώτο παιδί από μητέρα θετική στον κορονοϊό στην Πρέβεζα

‘Ωρες αγωνίας πέρασε μία ετοιμόγεννη γυναίκα, η οποία ήταν θετική στον κορονοϊό και με τους ιατρούς του Νοσοκομείου Πρέβεζας να λαμβάνουν μία απόφαση, όπου τελικά τους δικαίωσε, με αποτέλεσμα να γεννηθεί το πρώτο μωρό από μητέρα θετική στον Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr στήθηκε μία μεγάλη ομάδα ιατρών από πολλές ειδικότητες (γυναικολόγος, καρδιολόγος, νεφρολόγος, χειρούργος, παθολόγος, αναισθησιολόγος, παιδίατρος) και το νοσηλευτικό προσωπικό που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να δίνει κουράγιο στην 39χρονη μητέρα.

Η κατάσταση της 39χρονης ήταν δύσκολη με την ίδια να νοσεί από covid τις τελευταίες ημέρες και τους ιατρούς να μην μπορούν να ρισκάρουν την μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καισαρική.

Έτσι λοιπόν η απόφαση που πάρθηκε από το σύνολο της ιατρικής ομάδας τους δικαίωσε, αφού το μωράκι που ήρθε στον κόσμο είναι υγιέστατο.

Το ίδιο μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για νοσηλεία, ενώ ίσως και αύριο μεταφερθεί σε άλλο Νοσοκομείο η μητέρα.

Αυτό ήταν το πρώτο περιστατικό με θετική μητέρα να γεννά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό, φέρνοντας μία νότα αισιοδοξίας, μα πάνω από όλα μία νέα ζωή στον κόσμο.

Το περιστατικό αυτό είναι εκείνο που συζητούν όλοι στο χώρο του Νοσοκομείου Πρέβεζας, αφού έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έπραξε τον καθήκον τους.

Μάλιστα ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλη, σύμφωνα με πληροφορίες του onprevezanews.gr, συνεχάρη, όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ζωντανά η παρουσίαση του βιβλίου της Νάγια Νταλακούρα από το βιβλιοπωλείο Κύκλος

Επόμενο Άρθρο

Βραβεύτηκε από τον Δήμο Βύρωνα η Πρεβεζάνα Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου με τον 1ο τιμητικό έπαινο σε διαγωνισμό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...