Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 8:44

Βραβεύτηκε από τον Δήμο Βύρωνα η Πρεβεζάνα Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου με τον 1ο τιμητικό έπαινο σε διαγωνισμό

Η Κριτική Επιτροπή των κειμένων που υπεβλήθησαν στον 6ο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Έκφρασης του Δήμου Βύρωνα για Έφηβους και Νέους, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Δράσης «στο βλέμμα του Μπάιρον» ολοκλήρωσε την αξιολόγησή της και ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα.

Η Πρεβεζάνα Σπυριζούλα Γεωργοκίτσου παρέλαβε τον 1ο τιμητικό έπαινο στην κατηγορία νέων με το ποίημα ”Η Ακροστιχίδα της Φύσης”.

Η Κριτική Επιτροπή επισημαίνει ότι τα κείμενα που επεξεργάστηκε αξιολογήθηκαν με κριτήριο την ανταπόκρισή τους στους στόχους της Δράσης, ώστε να ενθαρρυνθεί, να καταγραφεί και να αναδειχθεί η έκφραση των νέων ανθρώπων, στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ελλειμματικού  λόγου.  Μεταξύ των υποβληθέντων υπήρξαν ενδιαφέροντα κείμενα. Αρκετά κείμενα είναι βγαλμένα, όπως είναι φυσικό, από την άγουρη γραφή των εφήβων, με προβληματισμό πάνω στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, την κλιματική αλλαγή και το μέλλον του πλανήτη. Η επιτροπή αντιμετώπισε τα κείμενα με ιδιαίτερη συμπάθεια για τη διάθεση των εφήβων δημιουργών που, κόντρα στους καιρούς, μας έγραψαν και μας χάρισαν τις σκέψεις τους. Επίσης, υπήρξαν αρκετά που βαθμολογήθηκαν με την ίδια συνολική βαθμολογία, με αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις να αντιστοιχούν περισσότερα βραβεία ανά κατηγορία. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπήρξαν περισσότεροι έφηβοι που συμμετείχαν στο φετινό μας διαγωνισμό, σε μια χρονιά που τα σχολεία δεν λειτούργησαν με την συνήθη άνεση χρόνου και δραστηριοτήτων, λόγω της πανδημίας και δεν ήταν εύκολη η προώθηση του διαγωνισμού στα σχολεία.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους έφηβους και τους νέους που μας κατέθεσαν τα κείμενα και τον προβληματισμό τους. Είμαστε, δε, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Βύρωνα μέσα από τη Δράση του «στο βλέμμα του Μπάιρον»  δίνει προς όλους ανεξαιρέτως τους διαγωνιζόμενους μια δεύτερη ευκαιρία. Συγκεκριμένα: Όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, είτε βραβεύτηκαν για το κείμενο που υπέβαλαν, είτε μόνο για τη συμμετοχή τους, (δηλ. είτε έλαβαν βραβείο, είτε έπαινο διάκρισης, είτε έπαινο συμμετοχής) έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην Πανελλήνια Λογοτεχνική Συντροφιά που έχει ήδη δημιουργήσει ο Δήμος Βύρωνα και να δώσουν κείμενά τους για την έκδοση του βιβλίου της επόμενης χρονιάς χωρίς να απαιτείται βράβευσή τους.

Ο Δήμος Βύρωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προχωρά στην έκδοση του βιβλίου της χρονιάς, και στην απονομή των βραβείων. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στο διαγωνισμό θα λάβουν σύντομα περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της έκδοσης και του προγράμματος «στο βλέμμα του Μπάιρον» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δείτε τι είπε η ίδια στο προσωπικό της προφίλ στο facebook

Προηγούμενο Άρθρο

Γεννήθηκε το πρώτο παιδί από μητέρα θετική στον κορονοϊό στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Ορόσημο το Πάσχα για επιστροφή στην κανονικότητα – Πιθανές ημερομηνίες για εστίαση, σχολεία και μετακινήσεις από νομό σε νομό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...