Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:20

Βόμβα’ από τον Σύψα: Έρχεται άμεσα lockdown και περιορισμός μετακινήσεων, αν δεν αποδώσουν τα μέτρα!

Με τη φράση «ποτέ μη λες ποτέ» ο Νίκος Σύψας προειδοποίησε πως, ειδικά για την Αττική, το lockdown όχι μόνο δεν αποκλείεται αλλά μπορεί να είναι πιο κοντά απ’ όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Κι αν ο κορονοϊός συνεχίσει ανεξέλεγκτος, έρχεται περιορισμός μετακινήσεων, όπως ο ίδιος σημείωσε.

«Έχω ακούσει ότι δεν θα γίνει ποτέ lockdown. Η απάντηση είναι ότι αν χρειαστεί, θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, στον ΑΝΤ1. Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της ανησυχίας.

Με την Αττική να χτυπάει για άλλη μια φορά «κόκκινο» και να είναι… πρωτεύουσα των κρουσμάτων, ο Νίκος Σύψας ξεκαθάρισε ότι «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ιδιαίτερα στην Αττική, αναμφίβολα θα έχουμε lockdown, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Το κρίσιμο διάστημα είναι οι επόμενες 10 μέρες. Τότε θα κριθεί αν θα επιστρέψουν στη ζωή μας τα sms και ο περιορισμός κυκλοφορίας. «Θα δώσουμε στα μέτρα μια εβδομάδα, 10 μέρες ή δυο εβδομάδες το πολύ για να αποδώσουν. Αν δεν αποδώσουν, το επόμενο βήμα ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών», είπε ο Νίκος Σύψας, σημειώνοντας πως το νέο lockdown θα είναι διάρκειας τουλάχιστον μιας εβδομάδας.

Ετσι κι αλλιώς, αργά και σταθερά μακραίνει η μακάβρια λίστα της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα μας σκορπίζοντας θλίψη, πόνο αλλά και ανησυχία για το μέλλον. Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν έξι θάνατοι που είναι η τρίτη χειρότερη επίδοση μετά τους 10 θανάτους της 10ης Απριλίου και τους 7 θανάτους που καταγράφηκαν στις 29 και στις 30 Μαρτίου.

Εκείνη την περίοδο τα κρούσματα άγγιζαν τα 100 ενώ σήμερα 16 Σεπτεμβρίου ξεπερνούν τα 300. Επίσης, ρεκόρ σημειώνουν και οι διασωληνομένοi ασθενείς στη ΜΕΘ που φτάνουν τους 67. Επίσης 6 θανάτους είχαμε στις 6 Απριλίου και στις 28 Αυγούστου. Να σημειωθεί πως το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον απολογισμό του 24ωρο έκανε αναφορά για 3 νεκρούς αλλά από εκείνη την ώρα μέχρι τις 22.30 της 16ης Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν άλλοι τρεις θάνατοι ανεβάζοντας στα 320 τα θύματα από την πανδημία στη χώρα μας.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Αναδρομικά: Πώς θα καταβληθούν 1,4 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο

Επόμενο Άρθρο

Ο Δήμος Πάργας ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...