Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 5:31

Βασίλης Κώνστας: ”Οι μη σύννομες προφορικές αναθέσεις της Δημοτικής αρχής Ζηρού”

Μόνο ως αστεία μπορεί να εκληφθεί η τοποθέτηση του Δημάρχου Ζηρού στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δήθεν ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για τις μη σύννομες προφορικές αναθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί επί πολλά χρόνια από την τωρινή Δημοτική Αρχή.

Αν επί οκτώ χρόνια ο κ. Καλαντζής είχε πλήρη άγνοια και δεν γνώριζε τι γίνεται στον Δήμο Ζηρού, τότε δεν είναι άξιος να τον διοικεί και καλά θα κάνει να παραιτηθεί από τώρα και να μην περιμένει ένα χρόνο μέχρι τις επόμενες εκλογές για να του δείξουν την πόρτα της εξόδου οι ίδιοι οι Δημότες των οποίων τα χρήματα κατασπαταλά.

Τραγικότερο ίσως είναι το γεγονός ότι ο Δήμαρχος και κάποια μέλη της Δημοτικής Αρχής προσπάθησαν να μετακυλίσουν την ευθύνη για τις προφορικές αναθέσεις στους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων αλλά και στον Προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου επειδή τις αποκάλυψε και τις χαρακτήρισε παράνομες στο από 20-4-2022 έγγραφό του προς τον Δήμαρχο Ζηρού.

Φανερή η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να υποβαθμίσει και να κουκουλώσει το θέμα και στο πλαίσιο αυτό κινούμενη και επικαλούμενη τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων, αρνήθηκε να μας δώσει τα πλήρη και λεπτομερή στοιχεία που της είχαμε ζητήσει.

Δικαιολογία βεβαίως η οποία ουδόλως ευσταθεί, μιας και όταν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου γίνεται κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, η οποία σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Οικονομικών του Δήμου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στις 450.000 €, τότε η εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος υπερτερεί του νόμου περί δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι ο κ. Καλαντζής, μην έχοντας πειστικά επιχειρήματα για να σχηματίσει σαφή υπερασπιστική γραμμή, επιδόθηκε σε μία προσπάθεια συμψηφισμού με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, για το ποιός έχει κάνει τις περισσότερες προφορικές αναθέσεις.

Ο ισχυρισμός όμως του Δημάρχου ότι αυτός έχει κάνει λιγότερες από τον προηγούμενο, όχι μόνο δεν τον αθωώνει, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνει πλήρως την δική του ενοχή.

Ποιός όμως θα πληρώσει για όλες αυτές τις παρανομίες ;

Πως θα επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που έχει σπαταλήσει με τις παράνομες προφορικές αναθέσεις η Δημοτική Αρχή Ζηρού ;

Επί αυτών των ερωτημάτων ο κ. Καλαντζής και οι συν αυτώ τήρησαν σιγή ιχθύος και ουδέποτε απάντησαν στο ερώτημά μου για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής.

Είναι φανερό ότι αυτοί οι κύριοι επιθυμούν το θέμα να λήξει εδώ, χωρίς καμία περαιτέρω συνέπεια γι αυτούς, εμείς όμως της αντιπολίτευσης θα τους επιτρέψουμε να το πετύχουν ή θα πρέπει να ενεργήσουμε εξαντλώντας κάθε νόμιμη δυνατότητα ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια ;

Προσωπικά πίστευα ότι η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, μιας και διατείνονταν από καιρό ότι είχε αποκαλυπτικά στοιχεία στα χέρια της, θα κατέθετε συγκεκριμένη πρόταση καταδίκης και θα ζητούσε να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία αλλά πώς να το επιχειρήσει όταν εμφανίστηκε στην συνεδρίαση με τέσσερις από τους έντεκα συμβούλους της απόντες, χαρίζοντας για άλλη μία φορά απλόχερα την σχετική πλειοψηφία στην Δημοτική Αρχή ;

Γνωρίζω ότι θεσμικά, ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, έχω περιορισμένες δυνατότητες αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει σε καμία περίπτωση από το να κινήσω κάθε νόμιμη διαδικασία που μπορεί να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης και στον καταλογισμό των ευθυνών όπου και αν υπάρχουν.

Φιλιππιάδα

06-7-2022

Κ ώ ν σ τ α ς   Β α σ ί λ ε ι ο ς
——————————————————————-
* Αντιστράτηγος  Πυρ/κού  Σώματος ε.α.
* Χημικός Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
* Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος  
   Δήμου  Ζηρού


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε το Summer Taekwondo Camp του ΕΥΚΛΕΑ Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης, Voucher 80.000 ανέργων με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.000 €

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...