Τρίτη, 7 Μαΐου 2024, 21:15

Βασίλης Ιωάννου: Ποιο το πολιτικό του μέλλον… Και “ο νοών νοείτω”

Ένας χρόνο απομένει μέχρι τις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 με τις συζητήσεις που γίνονται καθημερινά στην πόλη της Πρέβεζας και όχι μόνο να έχουν ως πρώτο θέμα τις υποψηφιότητες για τον Δήμο.

Συνήθως αποφεύγω να αναφερθώ και  να σχολιάσω όσα αναφέρονται σε άλλες ραδιοφωνικές εκπομπές.

Επειδή όμως αυτά που  ανέφερε στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο Βασίλης Ιωάννου, κατά τη γνώμη μου έχουν κάποιο πολιτικό ενδιαφέρον, τα κατέγραψα, τα απομαγνητοφώνησα και σας τα παραθέτω όπως ακριβώς ειπώθηκαν, χωρίς κανένα δικό μου παραπάνω σχολιασμό. ‘

Διαβάστε τι είπε λοιπόν μεταξύ άλλων στον πρόλογο της σημερινής του εκπομπής ο πρώην νομάρχης:

«Επειδή κάποιοι φίλοι με μηνύματά μου ζητούν να ξεκαθαρίσω τα περί υποψηφιοτήτων και κυρίως επειδή το τελευταίο διάστημα γράφονται και λέγονται εν είδη σχολίων πολλά και διάφορα για τα μελλοντικά πολιτικά μου σχέδια.

Μάλιστα κάποιοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν τις προθέσεις μου, διαδίδοντας ότι έχω ήδη ξεκινήσει  προεκλογικό αγώνα..

Για όλα αυτά θα πω μερικές σκέψεις, προκειμένου να βάλω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Όσο βεβαίως αυτό είναι εφικτό, καθώς δεν είμαι διατεθειμένος να απαντώ σε κάθε σενάριο που διακινείται, πολλές φορές μάλιστα όχι καλοπροαίρετα…

Λοιπόν φίλες και φίλοι

1ον :  Τα τελευταία 3 χρόνια που με ακούτε, ποτέ δεν έχω δηλώσει ότι έχω αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.

Σας έχω μάρτυρες, αφού από αυτό το μικρόφωνο, συχνά-πυκνά επαναλαμβάνω το γνωστό «μια φορά πολιτικός, πάντα πολιτικός».

Άλλωστε και η ενασχόληση μου τα 3 τελευταία χρόνια με τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί σχολιασμοί, η αρθρογραφία και κυρίως οι προτάσεις που καταθέτω για τα προβλήματα της περιοχής, είναι κατά τη γνώμη μου μια μορφή πολιτικής παρέμβασης.

Άρα όσοι αναφέρουν ότι επανακάμπτω στην πολιτική, κάνουν ένα πρώτο σοβαρό ατόπημα, καθώς ποτέ δεν αποχώρησα από το πολιτικό γίγνεσθαι του νομού.

2ον: Έχω κατ’ επανάληψη δηλώσει, γραπτά και προφορικά, ότι η Αυτοδιοίκηση ήταν και παραμένει ο προνομιακός χώρος των συγκλίσεων και των συναινέσεων και ότι όσοι θέλουμε πραγματικά να αλλάξουν οι Αυτοδιοικητικοί  συσχετισμοί στην Πρέβεζα & την Ήπειρο δεν έχουμε παρά να προωθήσουμε ευρύτερες  συνεργασίες.

Οι συνεργασίες και οι προγραμματικές συγκλίσεις όμορων πολιτικών δυνάμεων αποτελούν εγγύηση όχι μόνο εκλογικής επιτυχίας, αλλά πρωτίστως χρηστής και αποτελεσματικής λειτουργίας του θεσμού.

Το έχουμε άλλωστε αποδείξει στην Πρέβεζα, στο πρόσφατο παρελθόν.

Προς αυτή την κατεύθυνση προσωπικά κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, να πείσω ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία αυτή η επιλογή αποτελεί μονόδρομο.

Και όπως ανέφερα στο τελευταίο μου άρθρο – σχόλιο μου, αυτή η στρατηγική κινείται έξω και πέρα από προσωπικές στρατηγικές και θεμιτές φιλοδοξίες…

3ον: Σε ότι με αφορά, πάντα δήλωνα Αυτοδιοικητικός και ποτέ δεν  έκρυψα την πρόθεσή μου, αν υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις,  θα αναλάβω σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να βοηθήσω.

Πιστεύω επίσης ότι επειδή τα προβλήματα στους Δήμους και ιδιαίτερα στο Δήμο Πρέβεζας  είναι τεράστια, δεν υπάρχουν πλέον τα χρονικά περιθώρια για νέες χαμένες θητείες και για άλλες δοκιμές.

Πρέπει κατά τη γνώμη μου σ’ αυτή τη φάση να στρατευτούν δοκιμασμένα πρόσωπα με γνώσεις, ικανότητες και ανάλογη εμπειρία, που θα κινητοποιήσουν στελέχη  και από τις νεότερες γενιές, ώστε από κοινού αφενός να αντιμετωπίσουν τα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας , επιπλέον να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας.

Και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν κόμματα, συλλογικότητες, αλλά και ενεργοί πολίτες…

Αυτά πιστεύω και αυτά προσπαθώ να κάνω πράξη, με τις επαφές και τις συνομιλίες που έχω ξεκινήσει ,  εδώ και πολύ καιρό με  πολλούς συμπολίτες και θα συνεχίσω να κάνω και το επόμενο διάστημα, με επιμονή και υπομονή…

Αυτά προς το παρόν και “ο νοών νοείτω”…….»

Αυτό ήταν λοιπόν το πολιτικό σχόλιο του πρώην νομάρχη Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα είπε ποτέ δεν έμεινε στο παρασκήνιο των πολιτικών εξελίξεων, μένοντας ενεργός έστω και υπό άλλη θέση, αυτού του πολιτικού σχολιαστή σε Μ.Μ.Ε.

Όσον αφορά ορισμένους που αγωνιούν αν ο πρώην νομάρχης Πρέβεζας είναι ή όχι υποψήφιος δήμαρχος, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε τις ανακοινώσεις που κάνει ο ίδιος (αν κάνει).

Γιάννης Βασιλειάδης


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Σπουδαία Παπαμιχαήλ στη 16άδα του Monastir!

Επόμενο Άρθρο

Αντώνης Σαμαράς και Τζορτζ Τσούνης την Κυριακή στην Πρέβεζα καλεσμένοι του Στέργιου Γιαννάκη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...