Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 16:05

Από 00:30 – 5:00 θα κλείνουν τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης στην Π.Ε. Πρέβεζας

Τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας μέσω του οποίου οι πολίτες θα ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή, βάσει του επιδημιολογικού φορτίου που καταγράφεται από τις υγειονομικές αρχές, παρουσίασαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

Επίπεδο 1: ετοιμότητας,

Επίπεδο 2: επιτήρησης,

Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης και

Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση υγειονομικών μεγεθών και θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής επιδημιολόγων ή και συχνότερα όταν επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Όπως σας ενημερώσαμε, η Π.Ε. Πρέβεζας στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας έχει τοποθετηθεί στο επίπεδο 2 Επιτήρησης, δείτε ΕΔΩ όπου μεταξύ άλλων στα μέτρα που λαμβάνονται η εστίαση θα παραμένει κλειστή 00:30 – 5:00 , εξαιρούνται  (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)

Τα μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν από τη Δευτέρα 12/10

Αναμφίβολα πρόκειται για μια δυσάρεστη εξέλιξη όπου θα έχει επίπτωση στην τοπική οικονομία.

Προηγούμενο Άρθρο

Στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) η Π.Ε. Πρέβεζας – Αναλυτικά όλα τα μέτρα

Επόμενο Άρθρο

Το ΚΤΕΛ Πρέβεζας αλλάζει…

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...