Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 5:06

Απόφαση τοπικής κοινότητα για την μεταφορά του Πανεπιστημιακού τμήματος (βίντεο)

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πρέβεζας Μάκης Μπενετάτος, μίλησε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της μεταφοράς του Πανεπιστημιακού τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, όπως γνωμοδότησε η Σύγκλητος.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας μετέφερε από το βήμα του συμβουλίου τις προτάσεις και αποφάσεις των συμβούλων της Πρέβεζας, τονίζοντας ότι όλες έγιναν δεκτές από όλους τους συμβούλους της κοινότητας έπειτα από συνεδρίαση.

Αναλυτικά οι προτάσεις της Τοπικής Κοινότητας:

Η μεταφορά του πανεπιστημιακού τμήματος από την πόλης μας, για την τοπική κοινότητα αλλά και για την πλειοψηφία των Πρεβεζάνων πολιτών θεωρείται ΚΛΟΠΗ, η οποία μεθοδεύτηκε με δόλιο τρόπο.

Μια ΑΚΡΑΙΑ  και πρωτοφανή απόφαση από μια ομάδα προσκολλημένων και συμφεροντολόγων καθηγητών και όχι μόνο… δεν πρέπει να περάσει. Δεν είναι δυνατόν μια χούφτα ανθρώπων να αποφασίζει παρασκηνιακά για το καλό και το μέλλον μιας πόλης.

Η  τοπική κοινότητα κοιτώντας μπροστά,  προτείνει τα παρακάτω:

  1. Κατάθεση τροπολογίας από κοινού των βουλευτών της Πρέβεζας στο ελληνικό κοινοβούλιο για την απαγόρευση μεταφοράς πανεπιστημιακού τμήματος σε άλλη πόλη
  2. Η περιφέρεια για να λέγεται Ηπείρου και όχι Ιωαννίνων να σταματήσει άμεσα κάθε παροχή  οικονομικής βοήθειας  στο πανεπιστήμιο μέχρι να αρθεί η αδικία.
  3. Καλούμε τον δήμο και την περιφέρεια να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα για την παραμονή του τμήματος στην πόλη
  4. Άμεσα νέα μελέτη βιωσιμότητας από ανεξάρτητο μελετητή.
  5. Ζητούμε από σήμερα την συλλογική αντιμετώπιση από όλους εμπλεκόμενους φορείς και παρατάξεις προς άμεση επίλυση του προβλήματος
  6. Ζητούμε και την διεύρυνση της πανεπιστημιακής κοινότητας με νέες σχολές π.χ. σχολή λιμενοφυλάκων .

Κυρίες και κύριοι ήρθε η στιγμή να αφήσουμε για λίγο την αστική μας ευγένεια και να χτυπήσουμε επιτέλους το χέρι στο τραπέζι.

Κλείνοντας να γνωρίζετε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και αν η προσπάθεια αποτύχει σειρά θα έχουν οι ναυτικές σχολές, το νοσοκομείο κ.α.

Αμέσως μετά την τοποθέτησή του ο κ. Μπενετάτος μίλησε στην κάμερα του onprevezanews.gr.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

 Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ – Αντώνης Φωστιέρης: Διακειμενικές συνομιλίες του Κοσμά Κοψάρη

Επόμενο Άρθρο

Στράτος Ιωάννου: ”Θα κάνουμε τα πάντα για να μείνει το τμήμα στην Πρέβεζα” (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...