Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 5:22

Απίστευτο: Ψαροντουφεκάς ”ψάρεψε” γιγαντιαίο λούτσο, βάρους 9,5 κιλών και 1.70μ.

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας Πρεβεζάνος ψαροντουφεκάς, ο οποίος κάνοντας το αγαπημένο του είδος ψαρέματος, ”ψάρεψε” την μεγαλύτερη ψαριά στο συγκεκριμένο είδος ψαριού στην Ελλάδα.

Ο λούτσος ή (Sphyraena sphyraena) όπως είναι το όνομά του, είναι θαλάσσιο αρπακτικό και από τα πιο ταχέα αφρόψαρα των ελληνικών θαλασσών. Το συγκεκριμένο ψάρι αυτό ευδοκιμεί στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, και στην Αδριατική θάλασσα.

Ο λούτσος όμως που ”χτύπησε” ο Χρήστος Σκλαβενίτης σπάει όλα τα ρεκόρ και σε κιλά, αλλά και σε ύψος.

Πιο συγκεκριμένα ο θαλάσσιος αυτός γίγαντας, ζυγίστηκε με την ζυγαριά να φτάνει τα 9,5, ενώ το μήκος του άγγιξε το 1,70μ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στο el.wikipedia.org το βάρος του στα ελληνικά νερά δεν ξεπερνά τα 4-5 κιλά και σε μήκος φτάνει το 1.5 μέτρο.

Όπως καταλαβαίνεται ο Χρήστος Σκλαβενίτης, όχι απλά ψάρεψε έναν γίγαντα, αλλά έκανε και το ρεκόρ στις Ελληνικές Θάλασσες.

Ο λούτσος σύμφωνα με τον ψαροντουφεκά, ο οποίος μίλησε στο onprevezanews.gr πιάστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας, σε βάθος περίπου 12 μέτρων, με ψαροντούφεκο και μάλιστα σε ελεύθερη κατάδυση.

Όπως είπε ο ίδιος στο onprevezanews.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που ψαρεύει τόσο μεγάλα ψάρια, αλλά στο συγκεκριμένο είδος έσπασε το ρεκόρ.

Το ψάρι τεμαχίστηκε σε φέτες και ήδη έχει γίνει υπέροχος μεζές για τον τυχερό ψαροντουφεκά, την οικογένειά του και τους φίλους του.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Λιγότερο από μήνας έμεινε για τις αιτήσεις – Πότε λήγει η διορία

Επόμενο Άρθρο

Εκπληκτικές οι νεάνιδες της Νικόπολης – Κέρδισαν τον ΠΑΣ Γιάννενα με 50-44 (βίντεο-φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...