Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 8:43

Απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάργας

Κύριε Δέσκα

Είναι σε όλους μας εμφανής η δυσλειτουργία των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη καθ` όλο το διάστημα που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα  πρόληψης της πανδημίας του covid 19,  καθώς πρόκειται για ένα συλλογικό όργανο πολυπληθές  και θα πρέπει σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα να συμμετέχουν 27 μέλη πλέον του Δημάρχου, των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των υπηρεσιακών οργάνων  που εισηγούνται θέματα ημερήσιας διάταξης. Γι αυτό και δημιουργούνται τεχνικά  προβλήματα στην επικοινωνία και  ο διάλογος δεν αναπτύσσεται όπως θα επιθυμούσαμε.

Πλην όμως οι συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη είναι μια συγκυριακή αναγκαιότητα αφού δεν βρίσκεται άλλη πιο πρακτική και νόμιμη ταυτόχρονα διαδικασία σύγκλησης και συζήτησης τόσων πολλών μελών ενός συλλογικού οργάνου. Δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα να συνεδριάζουν  τα ΔΣ άλλων δήμων σε ανοιχτούς χώρους ή γυμναστήρια και αυτό να κρίθηκε πιο αποτελεσματικό.

Το ότι η πολιτεία επιτρέπει να λειτουργούν τα σχολεία δια ζώσης με 20 ή 25 μαθητές ανά τάξη δεν σημαίνει ότι νομιμοποιούμαι κι εγώ να καλέσω σε δια ζώσης συνεδριάσεις του ΔΣ του δήμου, ενώ υπάρχουν περιοριστικές και απαγορευτικές ακόμη διατάξεις για τις συνεδριάσεις των ΔΣ των δήμων. («Οι  συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων  πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μέσω τηλεδιάσκεψης σε περίπτωση που τα μέλη που τα συγκροτούν και τα οποία θα παραστούν στην συνεδρίαση, υπερβαίνουν τα επτά (7) άτομα», Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού – 46η Εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών)

Ανταποκρινόμενος σε αίτημα των επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου, πρότεινα, εάν θέλουν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων στη μετ` αναβολή συζήτηση του ΔΣ τη Δευτέρα 07/06/2021, να βρίσκονται στην αίθουσα του ΔΣ για να υπάρχει πιο άμεση επικοινωνία με τους εισηγητές του θέματος και τα έγγραφα που αυτοί θα επιδείξουν. Όμως στη ουσία η συνεδρίαση αυτή  θα γίνει πάλι με τηλεδιάσκεψη, αφού δεν γίνεται  κι ούτε νομιμοποιούμαι να αποκλείσω από τη συζήτηση κανένα μεμονωμένο σύμβουλο.

Κύριε Δέσκα, είναι ευχή ΟΛΩΝ μας να επανέλθουμε σύντομα στη γνωστή μας δια ζώσης διαδικασία των συνεδριάσεων του ΔΣ γιατί έτσι μόνο αναδεικνύεται στο έπακρο ο δημοκρατικός ρόλος του δημοτικού συμβουλίου και προάγεται με τον καλύτερο τρόπο ο αυτοδιοικητικός διάλογος.

Σωτηρίου Κωνσταντίνος    
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάργας 
Προηγούμενο Άρθρο

Το Polis Market ανανεωμένο και κοντά τους ντόπιους παραγωγούς (φωτογραφίες-βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πολυούχου Αγ.Βαρνάβα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...