Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 14:00

Χρήστος Κάτσικας: Απάντηση σε άρθρο του κ. Γιάννη Βασιλειάδη

Η απάντηση του κ. Χρήστου Κάτσικα σε άρθρο ατις 28/04/2020

κ. Γιάννη Βασιλειάδη

Πριν από λίγο καιρό ο εκπαιδευτικός κ. Λάμπρος Βέλλιος επικοινώνησε μαζί μου για να με ρωτήσει αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τμήματα άρθρων μου σε ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων στον οποίο είναι Πρόεδρος.

Του απάντησα ότι είναι μεγάλη μου τιμή συλλογικά όργανα, σωματεία και φορείς να συμφωνούν με τις απόψεις που εκφράζω στην αρθρογραφία μου και να τις χρησιμοποιούν στις ανακοινώσεις τους. Σημείωσα, μάλιστα, ότι πολλά χρόνια τώρα, δεκάδες συλλογικότητες, κυρίως από το χώρο της εκπαίδευσης, περιλαμβάνουν στις ανακοινώσεις τους τμήματα από άρθρα δικά μου και του εκμυστηρεύτηκα ότι και εγώ ο ίδιος δανείζομαι απόψεις από συλλογικότητες, όταν συμφωνώ με αυτές.

Του είπα ότι δεν έχω ιδιοκτησιακή αντίληψη για τις ιδέες και ότι δεν με ενδιαφέρει το «τιτλικό» περιτύλιγμα  των απόψεων αλλά οι ίδιες οι απόψεις και ότι η ζωή είναι πολύ πιο σύνθετη από την ταξινόμηση των ονομάτων.

Και αφού ρώτησα τον ευγενικότατο κ. Λάμπρο Βέλλιο τι θα αφορά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και αφού συμφώνησα πλήρως με το περιεχόμενο που μου ανέλυσε και αφού τον ευχαρίστησα για την προτίμηση του στα κείμενά μου, έκλεισε η συνομιλία.

Πρόσφατα, φίλοι από τα Γιάννενα με ενημέρωσαν ότι στο onprevezanews.gr γίνεται μια αναφορά στο όνομά μου και μάλιστα με φωτογραφία μου.

Διάβασα λοιπόν το άρθρο σας (αλλά και άλλα που σχετίζονται με το θέμα) στο οποίο ανάμεσα σε άλλα δυσφημιστικά για τον κ. Λάμπρο Βέλλιο γράφεται «γιατί να μην έρθει ο αγαπημένος σας συντάκτης κ. Χρήστος Κάτσικας να αναλάβει πρόεδρος του σχολείου;».

Αγαπητέ κ. Βασιλειάδη δεν θα μείνω στην αυθαίρετη αναφορά που κάνετε στο όνομά μου και μάλιστα με φωτογραφίες μου και με τρόπο και λογική που καθόλου δεν μου άρεσε. Θα σημειώσω μόνο ότι όχι μόνο συμμερίζομαι αλλά και συμφωνώ απολύτως με τις απόψεις που διατυπώνονται στο κείμενο του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου (παρόμοιες απόψεις για το θέμα έχουν διατυπώσει τον τελευταίο καιρό πολλά συλλογικά όργανα, Σύλλογοι Γονέων, Σωματεία Δασκάλων και ΕΛΜΕ) και παράλληλα οφείλω να επισημάνω ότι σαφώς με παραξενεύει η πρακτική σας η οποία μοιάζει με την πρακτική «δολοφονίας χαρακτήρα», κοντολογίς με προσπάθεια συκοφάντησης και σπίλωσης του κ. Λάμπρου Βέλλιου για κάποιον λόγο που μόνο εσείς ξέρετε αλλά κι εγώ μπορώ να κάνω τις υποθέσεις μου

Με τιμή

Χρήστος Κάτσικας

Προηγούμενο Άρθρο

Έρχεται η δεύτερη δόση για τις δαπάνες των σχολείων – 97,970 ευρώ για τον δήμο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

1ο Γυμνάσιο Πρέβεζας: ”Αποσύρουμε την συμμετοχή μας για την επιστολή προς τον δήμαρχο”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...