Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 17:59

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ: Επιστολή για το θέμα των αδέσποτων σκύλων προς τον δήμο Πρέβεζας

Από τα τέλη του 2019 είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας «Ανάπτυξη Τώρα» το πρόβλημα των αδέσποτων που αντιμετωπίζει η Πρέβεζα αλλά και άλλες περιοχές του Δήμου Πρέβεζας, όπως ο Δήμος Λούρου στο σημείο κοντά στον Άγιο Βαρνάβα και όχι  μόνο.  Είχαμε τότε –δηλαδή πριν 3-4 μήνες- πάρει διαβεβαιώσεις και από τον δήμαρχο κ. Γεωργάκο και από τον αντιδήμαρχο κ. Κουμπή, ότι  θα δίνονταν λύση στο πρόβλημα.

Οι Δημότες Πρέβεζας εκτός από την οικονομική και υγειονομική κρίση θα πρέπει να ζουν και με τον φόβο των επιθέσεων των αδέσποτων σκύλων;  Είμαστε πολύ κοντά στο σημείο- αν δεν έχει γίνει ήδη- να επισκέπτονται περισσότερο  τραυματισμένοι δημότες Πρέβεζας από επιθέσεις σκύλων παρά πιθανά κρούσματα Κορονοϊού, το νοσοκομείο Πρέβεζας. Από την μία αυτό είναι ως ένα βαθμό θετικό, από την άλλη όμως καταδεικνύει την αδυναμία της δημοτικής αρχής να δώσει λύσεις στο πρόβλημα.

Ακόμα κι αυτή την περίοδο, ας ζητηθεί η συνδρομή δημοτικών αρχών από δήμους της χώρας που έχουν αντιμετωπίσει με επάρκεια και επιτυχία το ζήτημα.

Ο άνθρωπος με τον σκύλο έμαθε να συμβιώνει στο πέρασμα των αιώνων αρμονικά και αγαπημένα. Δε γίνεται  τα αδέσποτα της Πρέβεζας να είναι επιθετικά και σε άλλους δήμους της χώρας να είναι ήσυχα.

Είδαμε τον δήμαρχο κ. Γεωργάκο και τον αντιδήμαρχο κ. Κουμπή να καμαρώνουν σε φωτογραφικό φακό  μετά την τοποθέτηση ταϊστρών. Ως ένα βαθμό είναι θετική πρωτοβουλία, όμως ταΐστρες χωρίς ποτίστρες; Και έχει και ανοδική τάση η θερμοκρασία, θα διψάσουν σίγουρα τα ζωντανά.

Με ειδικό εκπαίδευσης σκύλων  που να συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση των σκύλων έχει μιλήσει η δημοτική αρχή Πρέβεζας;

Λόγω της περιόδου είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο να προχωρήσει το ζήτημα του καταφυγίου των αδέσποτων , οι επιθέσεις αδέσποτων σε δημότες Πρέβεζας συνεχίζονται και η δημοτική αρχή τοποθέτησε ταΐστρες;  Η λύση στο πρόβλημα δυστυχώς δεν φαίνεται πουθενά.

Θα απαγορεύσουμε στους δημότες να περπατάνε με φόρμες ή θα τους απαγορεύσουμε να κυκλοφορούν στο φόβο ότι θα γίνουν θύματα επίθεσης αδέσποτων σκύλων;  Θα τους συμβουλεύουμε να αποφεύγουν συγκεκριμένα σημεία που είναι αδέσποτα;

Το πρόβλημα  να παραδεχθούμε ότι προϋπήρχε όμως έχει πάρει δυστυχώς μεγάλες διαστάσεις και με ημίμετρα δε λύνεται.

Ύστερα,  οι δημότες Πρέβεζας επέλεξαν εσάς για αλλαγή στα του δήμου Πρέβεζας, αν  τα προβλήματα είτε παραμένουν είτε οξύνονται, τότε έχουμε μία από τα ίδια, ίσως και χειρότερα .

Να μη χαθεί κι άλλος χρόνος, να μην πάνε άλλοι συνδημότες μας και άλλες συνδημότισσές μας στο νοσοκομείο με τραύματα από επιθέσεις αδέσποτων σκύλων.

Να αποφευχθεί επιφανειακή και επιδερμική αντιμετώπιση του προβλήματος γιατί είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αν η δημοτική αρχή δεν μπορεί να δώσει λύση στο ζήτημα των αδέσποτων σκύλων, είναι δυνατόν να μπορέσουμε να συζητήσουμε για μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα του δήμου Πρέβεζας; Δεν είναι οξύμωρο.

Ζητάμε πραγματική και  ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων , το συντομότερο δυνατόν!

ΠΡΕΒΕΖΑ 14/4/2020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Άδειες φύτευσης νέων οινάμπελων για το έτος 2020

Επόμενο Άρθρο

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας… συνεχίζουμε

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...