Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:44

Ανακοίνωση – απάντηση σε ψευδείς καταγγελίες για αδέσποτα

Την 1η Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμος Ζηρού υπέγραψε σύμβαση υλοποίησης έργου κατασκευής ενός σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς προϋπολογισμού 221.000 €.

Το συγκεκριμένο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς το οποίο θα κατασκευαστεί στη θέση ‘Μπουσούλιζα’ στη Φιλιππιάδα, πληροί όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου καταφυγίου και τις συνθήκες νοσηλείας οι οποίες θα ελέγχονται από την επιτροπή παρακολούθησης και διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου. Ο σχεδιασμός των εγκαταστάσεων είναι τέτοιος που θα επιτρέπει την εύκολη χρήση, την εύκολη διαχείριση, την συντήρηση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την καθαριότητά τους.

Μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του καταφυγίου και της παράδοσης προς χρήση στον Δήμο Ζηρού ΔΕΝ λειτουργεί κανένα προσωρινό, τυπικό ή άτυπο, καταφύγιο ζώων.

Στο μεταξύ ο Δήμος Ζηρού εκτός της κατασκευής του καταφυγίου που έχει δρομολογηθεί, του προγράμματος περίθαλψης -με την υποστήριξη συνεργαζόμενου κτηνιάτρου- των ασθενών και τραυματισμένων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, και της εφαρμογής προγράμματος εμβολιασμών και στείρωσης, έχει προχωρήσει:

α. Στη σύσταση της Επιτροπής Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

β. Στην εκπόνηση, έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο (απ. 86/12/8/2022) επιχειρησιακού προγράμματος.

γ. Στην έναρξη προγράμματος υιοθεσίας αδέσποτων ζώων.

δ. Στη λειτουργία προγράμματος δωρεάν στείρωσης και ποιμενικών σκύλων.

ε. Στην αποστολή σχετικού εγγράφου προς το Α.Τ. Ζηρού για έλεγχο και βεβαίωση παραβάσεων του άρθρου 35/Ν.4830/21.

Στ. Στην αποστολή εγγράφου προς το αγροτικό κτηνιατρείο για την χορήγηση στοιχείων ιδιοκτητών ποιμενικών σκύλων προκειμένου να γίνει και προσωπική ενημέρωση για τις ενέργειες και το πρόγραμμα στείρωσης και πρόληψης δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων.

Όπως φαίνεται και από τα παραπάνω ο Δήμος Ζηρού εφαρμόζει ένα πλέγμα μέτρων και ενεργειών, στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. 

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί δήθεν εγκατάλειψης από τον Δήμο, αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ή οτιδήποτε άλλο, αποτελούν διακινούμενα ψεύδη και προβοκάτσιες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Όμιλοι αριστείας στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ένωση Αστυνομικών Πρέβεζας: Το ΄΄μηδέν” των εξαγγελιών ο αγαπημένος μας αριθμός

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...