Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 5:25

Ανάπτυξη Τώρα: “Ο κ. Γεωργάκος εκμεταλλεύτηκε έναν αντισυνταγματικό νόμο “προσβάλλοντας” τη βούληση των δημοτών Πρέβεζας”

Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές, με την απόφαση 2377/2022, τις διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων, αποτελεί δικαίωση της πολιτικής στάσης και της συνεπούς στάσης που επέδειξε στο Δήμο Πρέβεζας η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα”, σχετικά με τον “νόμο Θεοδωρικάκου” στην αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Γεωργάκος από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε έναν αντισυνταγματικό νόμο “προσβάλλοντας” τη βούληση των δημοτών Πρέβεζας και την ψήφο τους, αν και γνώριζε εξ’ αρχής ότι το δίκαιο του εκλογικού αποτελέσματος με το σύστημα της απλής αναλογικής, υπαγόρευε τις συνεργασίες, τη σύμπνοια και τη συνεννόηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο ίδιος επέμεινε σε μία αντισυνταγματική -εκ του αποτελέσματος- κατεύθυνση και επέλεξε ένα συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης και εξουσίας, μακριά από την ουσία της ψήφου των δημοτών και της εκλογικής δυναμικής των παρατάξεων που εξελέγησαν στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” είναι υπέρ της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση, υπέρ των συνεργασιών και του δημοκρατικού διαλόγου στο δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές του Δήμου και υπέρ των συγκλίσεων στην πράξη και όχι στα λόγια.

Ταυτιστήκαμε με τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όχι όμως με αυτή του κουΓεωργάκου, ο οποίος εμμονικά υποστήριξε το νόμο, αν και γνώριζε τη μεγάλη αδικία του.

Εφόσον οι δημότες Πρέβεζας μας αναδείξουν πρώτη δύναμη και επόμενη δημοτική αρχή, η “Ανάπτυξη Τώρα”, παρά το γεγονός ότι θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο, δε θα σταματήσει να επιδιώκει ευρύτερες συνεργασίες και συνεννοήσεις και με τις υπόλοιπες παρατάξεις σε διάφορα θέματα (να ενημερώσουμε εδώ, κάτι που είναι ήδη γνωστό, πρόθεσή μας είναι  να το πετύχουμε και προεκλογικά αυτό).

Τη νέα αυτοδιοικητική κουλτούρα θα την επιδιώξουμε από την πρώτη στιγμή, ακόμη κι αν ο νέος νόμος δίνει μεγάλη πλειοψηφία στην πρώτη παράταξη της εκλογικής αναμέτρησης.

Για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

Ο δημοτικός σύμβουλος & υπεύθυνος αυτοδιοικητικών συγκλίσεων

ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Ανδρέας Ξανθός και Μίλτος Χατζηγιαννάκης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Επόμενο Άρθρο

Γρηγόρης Κουμπής: ”Συνεχίζω με την ομάδα του Νίκου Γεωργάκου” (video radio)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...