Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 7:19

Ανάπτυξη Τώρα: Ο Δήμος Πρέβεζας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό συμβούλιο απανταχού Πρεβεζάνων

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” έχει επανειλημμένως αναφέρει ότι δε θα κάνει στείρα αντιπολίτευση, αλλά θα καταθέσει και δημιουργικές προτάσεις για το μέλλον του Δήμου Πρέβεζας.

Στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού που έχει εκπονήσει η “Ανάπτυξη Τώρα” για την επόμενη ημέρα του Δήμου Πρέβεζας και στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της παράταξής μας για την διετία που απομένει στην θητεία μας ως αντιπολίτευση, υπάρχει μία ξεχωριστή ενότητα η οποία αφορά προτάσεις μας που μπορούν να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν άμεσα και από τη νυν δημοτική αρχή.

Η “Ανάπτυξη Τώρα’ προτείνει στη δημοτική αρχή Πρέβεζας τη δημιουργία του Ψηφιακού Συμβουλίου απανταχού Πρεβεζάνων.

Η σχετική δράση μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΤ08 του αναπτυξιακού προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, στον άξονα προτεραιότητας: «Ψηφιακή Σύγκλιση» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19».

Η δημιουργία του Ψηφιακού Συμβουλίου απανταχού Πρεβεζάνων αποτελεί ενδεικτική επιλέξιμη δράση, στον τομέα: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Διάλογος με τους πολίτες σε ανοικτές πλατφόρμες, όπου θα αναπτύσσουν τις ανάγκες τους και θα θέτουν προβληματισμούς, η διοίκηση αλλά και φορείς και επιχειρήσεις, από κοινού θα εργάζονται/αλληλεπιδρούν για τη βελτίωση των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.

Το Ψηφιακό Συμβούλιο απανταχού Πρεβεζάνων θα αποτελέσει ένα ψηφιακό forum διαλόγου, μία μεγάλη δεξαμενή σκέψης και μεταφοράς τεχνογνωσίας από τα μεγάλα αστικά κέντρα και από το εξωτερικό, προς όφελος της ανάπτυξης του Δήμου Πρέβεζας. Παράλληλα θα αποτελέσει τον “κρίκο σύνδεσης” των απόδημων Πρεβεζάνων με τη γενέτειρα και θα βοηθήσει στην αφομοίωση βέλτιστων πρακτικών που μπορούν να εφαρμοστούν και στο Δήμο Πρέβεζας.

Σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού (Καναδά, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία κ.α.) υπάρχουν επιστήμονες με καταγωγή από το Νομό Πρέβεζας, που δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη και μεγάλο ενδιαφέρον για τον τόπο καταγωγής τους και επιθυμούν τη σύνδεσή τους με το Δήμο Πρέβεζας.

Τέτοιου είδους forum διαλόγου έχει αποδειχθεί πως χρηματοδοτούνται από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως π.χ. Τρίτσης, ενώ μπορούν να αποτελέσουν και αφορμή διασύνδεσης με το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Πρέβεζας.

Ας ελπίσουμε η δημοτική αρχή να δει σοβαρά και τέτοιου είδους εποικοδομητικές προτάσεις και να κινηθεί αναλόγως.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Αρνητικά όλα τα rapid test σε Λούρο και Ωρωπό – Την Πέμπτη στην πρώην Λαϊκή Αγορά

Επόμενο Άρθρο

Τα τηγανόψωμα της Γκόλφως στην τηλεόραση του ALPHA και στον Νίκο Μάνεση την Κυριακή

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...