Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 7:47

Ανάπτυξη Τώρα: Ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για το παιχνίδι στην πλάτη των Πρεβεζάνων σχετικά με τα στρατόπεδα

Την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Όπως ήταν αναμενόμενο δε θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά και στον προκήρυξη Δημόσιου Ηλεκτρονικού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του πρώην στρατοπέδου “Τχη Αθανασιάδη Ιωάννη” (Φρούριο Αγίου Γεωργίου), από την Υπηρεσία Αξιοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της “Ανάπτυξης Τώρα” Γιώργου Νίτσα ήταν η ακόλουθη:

“Κε Γεωργάκο, γνωρίζατε την πρόθεση αυτή του Στρατού;

Πήγατε μιλήσατε με τον Υπουργό και φωτογραφηθήκατε περιχαρής. Πέστε μας σας κορόιδεψε ο Υπουργός; Ή σας ενημέρωσε και μας κοροϊδεύετε εσείς στο δημοτικό συμβούλιο; Ή εσείς ή ο Υπουργός παίξατε“παιχνίδι” πίσω από την πλάτη μας, πίσω από την πλάτη των Πρεβεζάνων.

Βγάλατε δελτίο Τύπου και λέτε για “ουσιαστική και θετικά παραγωγική συζήτηση, καθορίζοντας όλες τις επόμενες προβλεπόμενες απαραίτητες διαδικασίες”. Τι είναι αυτά που λέτε τώρα για ιδιοκτησιακά καθεστώτα; Αυτή είναι η παραγωγική συζήτηση; Συμφωνήσατε κάτι; Απολογηθείτε επιτέλους, γιατί χάνονται τα στρατόπεδα και εμείς είμαστε παρατηρητές… Τι κάνετε στην Αθήνα; Εκδρομές;

Δυστυχώς μας δικαιώνετε σε όσα έχουμε πει για τα στρατόπεδα. Σας είχαμε ζητήσει να έροει ως μοναδικό θέμα συζήτησης αλλά εσείς ….. Δυστυχώς για την Πρέβεζα και τους δημότες. Σας είχαμε προειδοποιήσει και σας είχαμε ζητήσει  να τοποθετηθείτε δημόσια. Μιλήστε ξεκάθαρα τι συζητούσατε επιτέλους πίσω από κλειστές πόρτες; Πείτε μας τώρα να δούμε τι θα κάνουμε…

Φέρατε το θέμα του “Πυλάδη”, ενώ γνωρίζατε ότι υπήρχε άλλος σχεδιασμός από το Στρατό;

Ποιον ρόλο παίζετε κε Γεωργάκο; Μήπως παίζετε το ρόλο του ντίλερ του Στρατού;

Σας είπαμε να ενημερώσετε το δημοτικό συμβούλιο…”.

Ξεκάθαρες απαντήσεις δεν υπήρξαν από την πλευρά του Δημάρχου. Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου και καταδίκη της μονομερούς ενέργειας του ΥΠΑΑΠΕΔ, ώστε να πάρει πίσω το διαγωνισμό και να πάει αντιπροσωπία του δημοτικού συμβουλίου με όλες τις παρατάξεις στον Υπουργό.

Δυστυχώς τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά και απαιτείται άμεση αντίδραση. Δυστυχώς οι υπόλοιπες παρατάξεις πλην της Ανυπότακτης Κίνησης συντάχθηκαν με την πρόταση του Δημάρχου.

Δυστυχώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καραμανίδης, για ακόμη μια φορά έδειξε πως είναι ανεπαρκέστατος για το σοβαρό αυτό ρόλο. Έφτασε στο σημείο να αποβάλει τον επικεφαλής της παράταξής Γιώργο Νίτσα από τη συνεδρίαση, όταν ο τελευταίος έθετε και έθεσε ζητήματα δημοκρατικότητας   και τον ρόλο που πρέπει έχει και να τηρεί ο πρόεδρος. Δεν καταφέρνει τίποτα όμως με αυτόν τον τρόπο. Ο κ. Καραμανίδης, έχει γελοιοποιήσει και ξευτελίσει το σοβαρό θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Τόσο με τα ελληνικά του, όσο και με τον τρόπο που λειτουργεί. Δεν πρόκειται ποτέ να απευθυνθούμε και να ασχοληθούμε  από δω και στο εξής ξανά μαζί του.  Όσο κι αν προσπαθεί διαρκώς να “μπαχαλέψει” το δημοτικό συμβούλιο και να παίξει το ρόλο του “προστάτη του Δημάρχου”. Μέχρι εδώ. Τέλος!

Κανείς δε θα μπορέσει να φιμώσει την παράταξή μας. Η φωνή μας θα ακούγεται δυνατά εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για το παιχνίδι στην πλάτη των Πρεβεζάνων σχετικά με τα στρατόπεδα!

Οι “μάσκες έπεσαν”!

ΥΓ: Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο να ακολουθεί την πρότασή μας για ψηφιακό συμβούλιο απανταχού Πρεβεζάνων, έστω κι αν το ονομάτισε διαφορετικά (ψηφιακή κοινότητα). Αποδεικνύεται έτσι πως τουλάχιστον υιοθετεί κάποιες από τις προτάσεις μας…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Προηγούμενο Άρθρο

Το Ζάλογγο της Πρέβεζας και τα άλλα «Ζάλογγα». Πρόταση για ένα «Δίκτυο τόπων αυτοθυσίας».

Επόμενο Άρθρο

Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα: Για τον αγαπητό φίλο και συμπολίτη μας Γιάννη Καπώνη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...