Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:34

Ανάπτυξη Τώρα: “Καλοί οι πανηγυρισμοί για την παραμονή του πανεπιστημιακού τμήματος, αλλά ας αρχίσει η δουλειά…”

Με την ανακοίνωση την Κυριακή των εισακτέων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όλης της χώρας, αρχίζει πλέον να γίνεται φανερό ότι το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής θα παραμείνει στην Πρέβεζα, τουλάχιστον για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Υπάρχει ένας στίχος στο τραγούδι του Σαββόπουλου, που λέει: “Ας κρατήσουν οι χοροί…”. Κι εμείς αυτό λέμε για το όποιο πανηγυρικό κλίμα υπάρχει ή θα υπάρξει.

Ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη αισθανόμαστε ικανοποίηση που οι πολιτικές πρωτοβουλίες και οι αγώνες που δώσαμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, μαζί και σε αγαστή συνεργασία με φορείς και την τοπική κοινωνία, έπιασαν τόπο. Την αδυναμία της δημοτικής αρχής να μπορέσει να χαράξει στρατηγική, η “Ανάπτυξη Τώρα” και άλλες αυτοδιοικητικές δυνάμεις μαζί με τους δημότες, κατάφεραν να την καλύψουν, κερδίζοντας το “χαμένο έδαφος” σε αυτή τη διεκδίκηση.

Επιχειρήθηκε τις τελευταίες ημέρες όμως να γίνει επικοινωνιακή εκμετάλλευση της θετικής εξέλιξης με το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας!!

Καλοί οι πανηγυρισμοί για την παραμονή του τμήματος, αλλά ας αρχίσει η δουλειά από δω και στο εξής!

Δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά εγρήγορση και δράση. Να λειτουργήσουμε συλλογικά, κάνοντας πράξη το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, που φωνάζουμε και πρεσβεύουμε ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη του Δήμου Πρέβεζας!

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και ο κίνδυνος μεταφοράς του τμήματος ελλοχεύει!

Μην ξεχνάμε ότι με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, είναι πιθανό το τμήμα να μην έχει και φέτος τον επιθυμητό αριθμό εισακτέων, ενδεχομένως και αρκετά μικρότερος, με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να το μεταφέρουν να πουν: “Ορίστε, οδηγήσατε στη μη βιωσιμότητα το τμήμα και θα κλείσει!”.

Γι’ αυτό και η “Ανάπτυξη Τώρα” επιμένει στις θέσεις της για:

  • Να γίνει μεταφορά της έδρας της Σχολής Οικονομικών από τα Ιωάννινα στην Πρέβεζα από την αμέσως επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.
  • Να συμπληρωθεί η Οικονομική Πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας, με Σχολές Εφαρμοσμένων Επιστημών που θα ιδρύσει το Υπουργείο Παιδείας στο νέο του νομοσχέδιο.
  • Να καταργηθεί η ΕΒΕ.
  • Καμία αλλαγή του καταστατικού χάρτη με συγχωνεύσεις και κλείσιμο Τμημάτων.
  • Αναβάθμιση των υποδομών του πανεπιστημίου με εστίες, εστιατόριο κτλ, καθώς και λύση του προβλήματος της συγκοινωνίας, με σαφές χρονοδιάγραμμα, με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας.
  • Να υπάρξουν όλες εκείνες οι συνέργειες που να κάνουν ελκυστική την Πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας για κάθε φοιτητή.

Αν δουλέψουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ για το τμήμα θα το καταφέρουμε!

Δυστυχώς η δημοτική αρχή Πρέβεζας και ο κ. Γεωργάκος προσωπικά ήταν απόντες από τις διεκδικήσεις του τόπου μας και σε αυτό το θέμα!

Η “Ανάπτυξη Τώρα” εφόσον είναι η επόμενη δημοτική αρχή του Δήμου Πρέβεζας, με τη στήριξη των Πρεβεζάνων, θα υλοποιήσει μέχρι… κεραίας το οραματικό πρόγραμμά της για την Πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας. Ας ελπίσουμε η νυν δημοτική αρχή να υιοθετήσει τις προτάσεις και τη στρατηγική μας και να προσπαθήσει μαχητικά για τον τόπο, έστω και τώρα! Διαφορετικά απλώς θα διαχειριστεί την πολιτική της αποτυχία μέχρι και το τέλος της θητείας της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Στη μάχη του Roland Garros η Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Επόμενο Άρθρο

Φ.Γ.Σ Πρέβεζας: ‘Οι πρωταθλήτριες της καρδιά μας’’ ένα αφιέρωμα στο φετινό πρωτάθλημα της Α2

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...