Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, 16:33

Ανάπτυξη Τώρα – Η Δημοτική αρχή οφείλει να ενεργήσει πριν είναι αργά

Για μια ακόμη φορά μας εκπλήσσει δυσάρεστα ο κ. Σωτηρόπουλος πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην πόλη μας με την εμμονή του να ζητά εκ νέου την μεταφορά του τμήματος στα Γιάννενα.

Αφορμή δόθηκε από απάντηση του προς τον βουλευτή του νομού μας κ. Κώστα Μπάρκα ο οποίος έκανε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για τους λόγους που δεν λειτουργεί το κυλικείο στις εγκαταστάσεις του τμήματος.

Ο κ. Σωτηρόπουλος επανήλθε στην απόφαση που είχαν λάβει οι καθηγητές για μεταφορά του τμήματος στα Γιάννενα που μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Θεωρούμε ως παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” ότι τέτοιες δηλώσεις είναι πλέον άκαιρες διότι ήδη εδώ και δύο χρόνια τώρα το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της πόλης μας το προτιμούν και το στηρίζουν πολλοί φοιτητές από όλη την Ελλάδα οι οποίοι ήδη φοιτούν στην Πρέβεζα.

Θα πρέπει ο κ. Σωτηρόπουλος να αντιληφθεί επιτέλους ότι σύσσωμη η κοινωνία της Πρέβεζας δεν θα επιτρέψει οποιοδήποτε παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα και θα μας βρει ενωμένους και απέναντι σε όποιες άλλες μεθοδεύσεις από όπου και αν προέρχονται.

Εμείς έχουμε ζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο να ακυρωθεί η απόφαση των καθηγητών και της Συγκλήτου για να επανέλθει η ηρεμία στο τμήμα και ΔΕΝπρέπει να επαναπαυτούμε. Η Δημοτική αρχή οφείλει να ενεργήσει πριν είναι αργά.

Η Ανάπτυξη Τώρα δια του επικεφαλής της κ. Νίτσα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου είχε συνάντηση και έδωσε υπόμνημα στον  βουλευτή Κιλκίς κ. Στέφανος Παραστατίδης υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Στην συνάντηση συζήτησαν  για τα θέματα παιδείας που απασχολούν τον δήμο Πρέβεζας και  ζήτησε την στήριξη στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την παραμονή και αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Τμήματος.

Ο αγώνας συνεχίζεται

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Ιατρική – Μία διαλεκτική επιστήμη σε έναν ανορθολογικά δομημένο κόσμο, το βιβλίο του καρδιολόγου Κώστα Κύρλα

Επόμενο Άρθρο

Εκπληκτικός Φιλαθλητικός – Κέρδισε και την Ελπίς Αμπελοκήπων με 3-1

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Χαιρετισμός του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Ν. Γεωργάκου στα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης

Στα εγκαίνια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας και Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης […]