Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 2:14

Ανάπτυξη Τώρα: “Έχουμε αναλυτικό σχεδιασμό για να στηρίξουμε ως νέα δημοτική αρχή το μικρασιατικό και ποντιακό στοιχείο του Δήμου Πρέβεζας”

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Νίτσα, εφόσον με την εμπιστοσύνη και την ψήφο των δημοτών αναδειχθεί στις εκλογές νέα δημοτική αρχή Πρέβεζας, θα φέρει το πραγματικά νέο στον τρόπο που θα λειτουργεί ο Δήμος.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός μας είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Δήμου Πρέβεζας.

Με αφορμή την συμπλήρωση 101 ετών από την Καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό του χριστιανικού πληθυσμού, η “Ανάπτυξη Τώρα” ενημερώνει τους δημότες ότι έχει εκπονήσει αναλυτικό σχεδιασμό για να στηρίξουμε το μικρασιατικό και ποντιακό στοιχείο του Δήμου Πρέβεζας, ενισχύοντας την ιστορική μνήμη.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τις εξής εξειδικευμένες δράσεις:

  1. Υλοποίηση της απόφασης 10/2014 του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για τοποθέτηση Μνημείου Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας στο Πάρκο Δημοκρατίας ή σε άλλο δημοτικό χώρο μέσα στο 2024.
  2. Εβδομάδα μικρασιατικού και ποντιακού ελληνισμού στο Δήμο Πρέβεζας. Μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις των τοπικών συλλόγων που γίνονται κάθε χρόνο, θα υπάρξει τριήμερο επιστημονικό συνέδριο στην Πρέβεζα για την ανάδειξη της προσφοράς των Μικρασιατών και Ποντίων στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και η έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου σε έντυπη μορφή, για να χρησιμεύει ως εργαλείο έρευνας και ιστορικής μνήμης.

Στο πλαίσιο αυτό ως επόμενη δημοτική αρχή θα επιδιώξουμε να προχωρήσουμε σε σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών και το Κέντρο Μελετών & Ερευνών του Ποντιακού και Παρευξείνιου Ελληνισμού, ώστε να αποκτήσουν οι δράσεις εγκυρότητα και αρτιότητα.

Η εβδομάδα μικρασιατικού και ποντιακού ελληνισμού στο Δήμο Πρέβεζας θα απλωθεί σε όλα τα προσφυγικά χωριά του Δήμου και στην πόλη της Πρέβεζας.

  1. Σε συνεργασία με τα ΓΑΚ Αρχεία Νομού Πρέβεζας και με την Περιφέρεια Ηπείρου θα προτείνουμε τη δημιουργία του “Σπιτιού του μικρασιάτη και πόντιου πρόσφυγα στην Πρέβεζα”, ενός μουσειακού-πολιτιστικού πολυχώρου είτε στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα είτε στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, τα οποία είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας.

Για την “Ανάπτυξη Τώρα” ο πολιτισμός και οι άνθρωποι είναι στην πρώτη γραμμή.

Για την Πρέβεζα όπως της αξίζει!

Για την Πρέβεζα όπως μας αξίζει!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Η Ένωση αστυνομικών Πρέβεζας στο πλευρό των υποψηφίων αστυνομικών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Επόμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο μήνυμα της Πρεβεζάνας Αθλήτριας τουtaekwondo -kickboxing Ελένης Καμπέρη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Ανάπτυξη Τώρα: “Οι αντιδράσεις στην Καστροσυκιά για τον βιολογικό καθαρισμό οφείλονται στα αλλεπάλληλα λάθη της δημοτικής αρχής”

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” βρέθηκε στην Καστροσυκιά το […]

Ανάπτυξη Τώρα: “Άνευ προηγουμένου προβοκάτσια του Δημάρχου, που κοροϊδεύει την πρεβεζάνικη κοινωνία με μεθόδους αισχρής προπαγάνδας”

Η “Ανάπτυξη Τώρα” καταγγέλλει δημόσια τις μεθόδους αισχρής προπαγάνδας που […]