Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, 19:12

Αλλάζουν όλα στους λογαριασμούς ρεύματος: Τέσσερα τιμολόγια και ανακοινώσεις κάθε πρώτη του μήνα

Αύριο θα ανακοινωθούν οι νέες τιμές ρεύματος από τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες αναμένεται να περιλαμβάνουν εκπτώσεις 5% για τα οικιακά τιμολόγια για τον μήνα Αύγουστο.

Οι επιδοτήσεις στο ρεύμα ως έκτακτα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αναμένεται να καταργηθεί από 1η Οκτωβρίου και η χώρα, τουλάχιστον στον ενεργειακό τομέα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελική πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) έχει φτάσει στα χέρια του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη και αναμένεται πλέον η έκδοση της ΚΥΑ για τα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν μετά την κατάργηση των έκτακτων μέτρων.

Πλέον αυτό που εξετάζεται είναι αν θα υπάρξει κάποιο μεταβατικό στάδιο που θα δίνει στις εταιρείες για να προετοιμαστούν.

Η τελική πρόταση της ΡΑΑΕΥ περιλαμβάνει τους τέσσερις τύπους τιμολογίων (Α, Β, Γ και Δ) όπως διαμορφώθηκαν έπειτα και από τη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγείται ότι όλοι οι προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να προσφέρουν τουλάχιστον ένα προϊόν κυμαινόμενης τιμολόγησης με ανακοίνωση τιμής την 1η κάθε μήνα (δηλαδή από την Κατηγορία Β) ως βασικό τιμολόγιο.

Μάλιστα, εάν τελικά υπάρξει μεταβατική περίοδος, οι πάροχοι ρεύματος θα διαθέτουν στην αγορά, για το συγκεκριμένο διάστημα, τιμολόγια αυτής της κατηγορίας (της Β), δηλαδή διάρκειας ενός μήνα με γνωστοποίηση της τιμής στους καταναλωτές την 1η του μήνα εφαρμογής του.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σπ. Ριζόπουλος: Νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα και ολοκληρωμένη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

Επόμενο Άρθρο

Επιστολή του Επιμελητηρίου Πρέβεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Θεσπρωτικού Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...