Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 3:50

Έξι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εξυπηρετούν όλη μέρα την Πρέβεζα και όχι μόνο – Ποια η πραγματική εικόνα

Με αφορμή το τροχαίο ατύχημα που έγινε το μεσημέρι της Μ. Τρίτης στην Πρέβεζα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) βγήκε στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει όταν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται είτε σε διακομιδές ασθενών, είτε σε γειτονικές περιοχές όπως Λευκάδα, Βόνιτσα, προκειμένου να βρεθούν σε εκεί περιστατικά.

Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ είναι χωρισμένα σε ομάδες, ανά βάρδια και έχουν ως σκοπό να εξυπηρετούν την περιοχή ευθύνη τους, αλλά και να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί και σε γειτονικές περιοχές σε έκτακτα περιστατικά.

Το onprevezanews.gr βρήκε πόσα ασθενοφόρα υπάρχουν σε λειτουργία στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, αλλά και πόσος είναι ο αριθμός των πληρωμάτων που εργάζονται σε αυτό τον δύσκολο υγειονομικό τομέα.

Στο κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πρέβεζα υπάρχουν διαθέσιμα 4 ασθενοφόρα, ένα εκ των οποίων είναι παλιό και 25 άτομα πληρώματα.

Από αυτά τα 4 οχήματα, χωρίζονται ως εξής: 2 ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια και 4 άτομα ως πληρώματα συν ένα άτομο σε κάθε βάρδια στο τηλεφωνικό κέντρο για τις κλήσεις.

Στο τομέα ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου, υπάρχουν 1 ασθενοφόρο και 3 διασώστες, ενώ στον τομέα ΕΚΑΒ Φιλιππιάδας 1 ασθενοφόρο και δέκα άτομα προσωπικό.

Καθημερινά όλα τα ασθενοφόρα εκτός από τα έκτακτα περιστατικά, κάνουν διακομιδές ασθενών σε Νοσοκομεία των Ιωαννίνων, Πάτρας, εξυπηρετούν εξιτήρια (δηλαδή ασθενών που βγαίνουν από το Νοσοκομείο και έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να μετακινηθούν), ενώ εργάζονται 8ωρες επί 5 ημέρες την εβδομάδα.

Όπως κανείς μπορεί να αντιληφθεί καθημερινά δίνουν μάχη με τον χρόνο και τα ατελείωτα χιλιόμετρα που κάνουν, σε μία προσπάθεια να φτάσουν όσο γίνεται πιο έγκαιρα στο σημείο όπου έχουν κληθεί να μεταβούν.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε σήμερα το μεσημέρι, με τον οδηγό της μηχανής στο τροχαίο της Λ. Ιωαννίνων, να βρίσκεται σύμφωνα με μαρτυρίες στην άσφαλτο για 50 και πλέον λεπτά μέχρι ότου έρθει από την Φιλιππιάδα ασθενοφόρο, το οποίο ήταν και το μοναδικό διαθέσιμο.

Είμαστε στο Πάσχα και σιγά σιγά μπαίνουμε και στην Θερινή περίοδο με το νομό Πρέβεζας να περιμένει να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι θα συμβεί αν γίνει κάτι άσχημο.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Αγώνας δρόμου να φτάσει εγκαίρως έγκυος στο Νοσοκομείο Πατρών Αγ. Ανδρέας

Επόμενο Άρθρο

Νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Πρέβεζα αναζητά προσωπικό

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...