Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 14:39

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου: Αναγκαία η στελέχωση των Υπηρεσιών της Π.Ε Πρέβεζας

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου, πιστή στο συνδικαλιστικό της ρόλο, έχει τονίσει ουκ ολίγες φορές την αναγκαιότητα στελέχωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Π.Ε Πρέβεζας.

Μάλιστα, πριν από 6 μήνες συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη παρουσία όλων των διοικητών της ευρύτερης περιοχής και των φορέων του Νομού, όπου αναδείχθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, με σημαντικότερα όλων, τις μετακινήσεις υπαλλήλων και την υποστελέχωση.

Δυστυχώς, σήμερα οι μετακινήσεις υπαλλήλων συνεχίζονται. Αυτή τη φορά με εντολή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νόμου Πρέβεζας τέσσερις Πυροσβέστες από την Π.Υ Φιλιππιάδας και ένας από το Π.Κ Θεσπρωτικού μετακινούνται στην Π.Υ Πάργας “ για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών που προκύπτουν”, ενώ για ακόμα μία φορά το βάρος τις μετακίνησης το επωμίζεται ο Έλληνας Πυροσβέστης, ο οποίος καλείται και πάλι να πληρώσει από την τσέπη του τα καύσιμα για να μεταβεί στην υπηρεσία που βρίσκεται 80 χλμ μακριά από το σπίτι του, με τις τιμές των καυσίμων μάλιστα να έχουν φτάσει στα ύψη.

Για να καλύψουν 5 κενά στην Π.Υ Πάργας, δημιουργούν 5 μεγαλύτερα κενά στις άλλες δύο υπηρεσίες. Σκορπίζουν διάσπαρτα τους πυροσβέστες από την μία υπηρεσία στην άλλη και παίζουν” με την φωτιά, αφήνοντας ακάλυπτες δύο περιοχές με έντονο δασικό χαρακτήρα.

Οι ενέργειες αυτές εξουθενώνουν τους Πυροσβέστες και δεν εμπνέουν αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες, του πιο τουριστικού Δήμου της Ηπείρου, που είναι αυτός της Πάργας.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου καταγγέλλει, την τακτική μετακίνησης των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και ζητά την κάλυψη των κενών με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις Π.Υ της Π.Ε Πρέβεζας, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας: Δεν θα επιτρέψουμε το ξαναγράψιμο της ιστορίας του τόπου μας

Επόμενο Άρθρο

Μηνύματα για τον θάνατο του Τάκη Νικολόπουλου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...