Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 3:41

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο για τον αμίαντο στον Ωρωπό (video)

Κραυγή αγωνίας απευθύνουν για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι του Ωρωπού ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του καρκινογόνου αμιάντου από τις στέγες των σπιτιών του χωριού.

Αυτή την φορά το θέμα συζητήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας το απόγευμα της Τετάρτης, με την δημοτική παράταξη Ανάπτυξη Τώρα να φέρνει προς συζήτηση εκτός ημερησίας το θέμα.

Το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε η εκπρόσωπος των πολιτών κα Ελένη Φλουρή, η οποία όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να κάνει αυτό που θέλουν όλοι. Δηλαδή να φύγει ο αμίαντος από τον Ωρωπό.

Το πρόβλημα δυστυχώς αν και είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια και παρά τις προσπάθειες των κατοίκων και φορέων της περιοχής να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν για ένα ζήτημα που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί μια οριστική λύση με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βλέπουν πάρα πολύ συχνά συγχωριανούς τους να χάνουν την ζωή τους από καρκίνο στους πνεύμονες.

Η εκπρόσωπος των πολιτών του Ωρωπού Ελένη Φλουρή

Τα αίματα άναψαν όταν η κα Φλουρή χαρακτήρισε το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ”αλαζόνα”, με τον ίδιο να της ζητά να πάρει τις εκφράσεις αυτές πίσω, γιατί όπως είπε ο ίδιος ποτέ δεν υπήρξε αλαζόνας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε για ακόμη μία φορά τις μέχρι σήμερα κινήσεις που έχει κάνει για αυτό το σοβαρό θέμα χωρίς όμως καμία ανταπόκριση από τους αρμόδιους.

”Έχει γίνει επακριβής καταγραφή των σπιτιών που έχουν στέγες από αμίαντο, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή στο χωριό υπάρχουν περίπου 5000 τ.μ. του καρκινογόνου αμιάντου (93 σπίτια, αποθήκες και στάβλοι), ενώ το συνολικό έργο που απαιτείται και περιλαμβάνει όχι μόνο τις εργασίες αποξήλωσης του αμιάντου αλλά και την ανακατασκευή των στεγών θα είναι περίπου 1.600.000 ευρώ” είπε ο κ. Γεωργάκος και συνέχισε: “Είναι ένα στοίχημα που είχα βάλει και με τον εαυτό μου αλλά και όλοι μας ως δημοτική αρχή να κάνουμε κάποια πράγματα στον Ωρωπό για να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί τόσα χρόνια”.

Κλείνοντας ο κ. Γεωργάκος είπε ότι υπάρχει μία συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σκρέκα στον οποίο θα παραδόσει ολόκληρο τον φάκελο με όλα τα στοιχεία, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να καλέσει τον υφυπουργό κ. Αμυρά να δει από κοντά το πρόβλημα.

Το λόγο πήρε και ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανάπτυξη Τώρα και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Νίτσας ο οποίος απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Πρέβεζας είπε: ”σταματήστε να κάνετε ταξίδια αναψυχής για φωτογραφίες” για να δεχθεί την απάντηση του Νίκου Γεωργάκου: ”Ταξίδια αναψυχής θα κάνετε εσείς αν ποτέ εκλεγείτε δήμαρχος”.

Δείτε το βίντεο της έντασης:

Προηγούμενο Άρθρο

Ο αμίαντος του Ωρωπού και πάλι στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας (video)

Επόμενο Άρθρο

Ε.Ε.Ε.ΕΚ.  ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ: Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους χορηγούς & συνεργάτες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...