Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 0:57

Έκοψαν μισθούς και ώρες από εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού – Καταγγελίες από Δημοτικό Σύμβουλο

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζηρού Βασίλειος Κώνστας, καταγγέλλει την διοίκηση των δύο ΚΔΑΠ που έχει ο Δήμος, για τις περικοπές και τις μειώσεις των ωρών σε δύο εργαζόμενους σε αυτά.

Μάλιστα με επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά να τεθεί το θέμα αυτό στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση για να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις από τους υπευθύνους.

Δείτε την καταγγελία:

Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα δύο ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού και κυρίως λόγω της απόφασης που πήρε η Διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου για περικοπή στο μισό των αποδοχών δύο εργαζομένων σε αυτά, απέστειλα επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αιτούμαι να τεθεί προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα στην συνεδρίαση του μηνός Σεπτεμβρίου.

 

 

” ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Ζηρού

Κύριε Πρόεδρε.

Πληροφορήθηκα ότι πρόσφατα, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζηρού έλαβε απόφαση και προέβη στην αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος δύο υπαλλήλων της, μειώνοντας το ωράριο εργασίας τους και τις απολαβές τους στο μισό.

Επειδή τα εργασιακά θέματα είναι πολύ σοβαρά και επειδή καμία εταιρεία του Δήμου δεν είναι υπεράνω όλων, ώστε να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και χωρίς να λογοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, γι΄αυτό παρακαλώ όπως φέρετε άμεσα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του μηνός Σεπτεμβρίου το θέμα που έχει προκύψει με τη λειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού, ώστε να αποφασίσει επ’αυτού η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε να μας χορηγηθούν εγκαίρως τα παρακάτω έγγραφα στοιχεία:

  1. Πίνακες στους οποίους να εμφανίζονται τα έσοδα και τα έξοδα των δύο ΚΔΑΠ ξεχωριστά, ανά έτος και για όλα τα έτη λειτουργίας τους.
  2. Τον συνταχθέντα προϋπολογισμό των ΚΔΑΠ για την περίοδο λειτουργίας 2020-2021.
  3. Το ύψος του αποθεματικού που έχει δημιουργηθεί από τη λειτουργία των δύο ΚΔΑΠ, τον τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται καθώς και τον διαχειριστή αυτού.
  4. Την απόφαση της κοινωφελούς για μείωση του μισθού των εργαζομένων καθώς και την αιτιολόγηση αυτής.
  5. Τις προωθητικές ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση της εταιρείας, όπως, διαφημιστικές καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενημερώσεις των Δημοτών για το έργο που επιτελούν τα ΚΔΑΠ του Δήμου καθώς και για τα πλεονεκτήματά τους , ώστε να προσελκύσει έγκαιρα ενδιαφερόμενες με χαμηλά εισοδήματα, οι αιτήσεις των οποίων θα τύγχαναν σίγουρης χρηματοδότησης.
  6. Τη μελέτη βιωσιμότητας που έχει συντάξει η Διοίκηση της κοινωφελούς με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί την τρέχουσα περίοδο και με δεδομένο ότι αποκλείονται τα μισά παιδιά των προηγούμενων ετών.
  7. Το σκεπτικό της Διοίκησης της κοινωφελούς με βάση το οποίο, αν απαιτείται, δεν χρησιμοποιεί μέρος του αποθεματικού ώστε να χρηματοδοτήσει την συμμετοχή χωρίς αντίτιμο, όλων των αποκλειόμενων παιδιών που έμειναν χωρίς voucher, οι οικογένειες των οποίων σε όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν αποδειχθεί στυλοβάτες και οικονομικοί αιμοδότες συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εύρωστη και εύρυθμη λειτουργία των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού.

Σας επισημαίνω ότι, λόγω της σοβαρότητας αλλά και λόγω του εξαιρετικά επείγοντος χαρακτήρα του θέματος, οποιαδήποτε άρνηση ή αδράνεια εκ μέρους σας σχετικά με την άμεση συζήτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, σας καθιστά αυτόματα συνυπεύθυνους των απαράδεκτων αποφάσεων του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινωφελούς, τόσο εσάς όσο και τον Δήμαρχο Ζηρού.

Φιλιππιάδα 16-9-2020

Βασίλειος Ευθ. Κώνστας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ζηρού”

Προηγούμενο Άρθρο

Θεσπρωτία: Καταγγελίες των αστυνομικών,για το θέμα με τα ανήλικα από το Ιράν που είναι θετικά στον ιό covid – 19

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Αναφορά στη Βουλή για τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου σε πολίτες και επιχειρήσεις του Δήμου Πάργας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...