Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:14

Άρση lockdown: Το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στην κανονικότητα – Όλες οι ημερομηνίες

Το προανήγγειλε άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το τρίτο mega-εμβολιαστικό κέντρο του Περιστερίου λέγοντας πως ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας της επιστροφής στην κανονικότητα.

Το τείχος ανοσίας και ο φραγμός στις εισαγωγές στα νοσοκομεία θα σημάνουν από τα μέσα Μαΐου και την ολική επαναφορά της κοινωνικής δραστηριότητας όπως ανέφερε το Mega.

Ήδη, από τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου θα έχει χτιστεί ένα ισχυρό τείχος προστασίας του ΕΣΥ καθώς θα έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όλοι οι άνω των 60 ετών.

Προτεραιότητα στην αγορά

Αυτήν τη φορά προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχει η πραγματική οικονομία με τα καταστήματα να ανεβάζουν ρολά στις 5 Απριλίου.

Μερίδα λοιμωξιολόγων, πάντως, συστήνει άνοιγμα του λιανεμπορίου που αυξάνει την κινητικότητα του πληθυσμού μια εβδομάδα αργότερα.

Αντίστροφη φορά θα ακολουθηθεί στο άνοιγμα των σχολείων με τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιστρέφουν πρώτοι στα θρανία στις 5 Απριλίου.

Τραπέζια… έξω για την εστίαση

Ισχυρός φυσικός σύμμαχος απέναντι στην πανδημία ο καιρός, με την εστίαση να κάνει πρεμιέρα μετά από μήνες αδρανοποίησης από τα μέσα Απριλίου και έπειτα.

Πολλές ελπίδες στον τουρισμό

Πρεμιέρα για τον τουρισμό αναμένεται να έχουμε φέτος στις 14 Μαΐου. Πιστοποιητικό εμβολιασμού, νέα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα και οι κρατήσεις που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται δειλά – δειλά δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο.

Για την ώρα πάντως, το σενάριο ενός Πάσχα στο χωριό δε φαίνεται να υλοποιείται, με την κυβέρνηση να μεταθέτει την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για τις αρχές Μαΐου, με το πρώτο τείχος ανοσίας, μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.

Φωτογραφία αρχείου Intime

Προηγούμενο Άρθρο

Το κάστρο στα πέντε πηγάδια… γράφει ο Βασίλης Δάλαρος

Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα 28 Μαρτίου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...