Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 18:50

Άνοιξε τις πύλες της η 2η έκθεση τροφίμων και γαστρονομίας του Επιμελητηρίου – Εκατοντάδες επισκέπτες (video-pics)

Άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της Παρασκευής η «2η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας», που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή του νομού Πρέβεζας από χώρους τροφίμων και ποτών.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Ματσίρας και Τάκης Παππάς, η εντεταλμένη σύμβουλος Ηπείρου σε θέματα αγροτικών προϊόντων Γιώτα Ναβρόζογλου, μέλη της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου και πλήθος επισκεπτών.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ντόπιες επιχειρήσεις, με τα προϊόντα τους, ενώ είχαν και την δυνατότητα να τα δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής τους, αλλά και τα διατροφικά οφέλη τους.

Η «Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας», πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά από  το Επιμελητήριο Πρέβεζας, το οποίο επενδύει στη συγκεκριμένη διοργάνωση, θεωρώντας ότι αποτελεί μια σημαντική δράση που προβάλλει τα προϊόντα της περιοχής, όχι μόνο στους κατοίκους της Πρέβεζας, αλλά και στους επισκέπτες.

Με βασικό «συστατικό» την αγάπη για την Ελληνική κουζίνα και με έμφαση στην Πρεβεζάνικη γαστρονομία, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει στο ευρύ κοινό, τον γευστικό πλούτο και τα προϊόντα που υπάρχουν στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων γνωστοί σεφ, με δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανέδειξαν με τις συνταγές τους τα προϊόντα της Πρεβεζάνικης γης. Συγκεκριμένα οι σεφ, κ. Pasquale Lembo, και κ. Γιώργος Παλησίδης  μέσω της μαγειρικής τους τέχνης, δημιούργησαν πιάτα βασισμένα σε προϊόντα του τόπου μας τα οποία προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις  7:00 το απόγευμα έως τις 12:00 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προηγούμενο Άρθρο

Καναλάκι Πρέβεζας – Τα ”σπάει” η παπαδιά του χωριού στο instagram

Επόμενο Άρθρο

Τι δήλωσαν φορείς και επιχειρηματίες στην κάμερα του ON TV για την 2η έκθεση τροφίμων και γαστρονομίας (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...