Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 2:53

Όχι απο το Δ.Σ Ζηρού στη δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού έργου στον ποταμό Λούρο

Αρνητικά επί του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μικρού υδροηλεκτρικού έργου στο ποταμό Λούρο και πιο συγκεκριμένα στην Τ.Κ Αγίου Γεωργίου τοποθετήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού.

Σύμφωνα με την απόφαση το έργο θα επιφέρει σημαντική επίδραση στο μηχανισμό λειτουργίας της πηγής Αγίου Γεωργίου, αφού η διάνοιξη της τάφρου για την κατασκευή του καναλιού προσαγωγής και η χρήση εκρηκτικών είναι μια ισχυρή παρέμβαση η οποία επιδρά στους αγωγούς τροφοδοσίας της πηγής με απρόβλεπτες και ανεπανόρθωτες εξελίξεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού ζητά την απόρριψη της εν λόγω μελέτης, καθώς και όποιων άλλων έργων έχουν άμεση επίδραση στον υδροφόρο ορίζοντα που τροφοδοτεί τις πηγές Αγίου Γεωργίου, ενώ εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Γιώργο Ζυγούρη να παραστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συζήτηση του θέματος αλλά και να προβεί σε κάθε ενέργεια που απαιτηθεί για την αποτροπή αδειοδότησης και υλοποίησης του έργου.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Νέα επιτυχία για τον Πρεβεζάνο Μαραθωνοδρόμο Θωμά Δασκάλα στον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος

Επόμενο Άρθρο

4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας – Το μουσείο στην τάξη μας – Διαδραστικές παραστάσεις σε συνεργασία με το ΜΙΕΤ μέσω πλατφόρμας Museo Tek

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...