Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, 18:13

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για την τραγωδία στα Τέμπη

Στη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τήρησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα, ως και για τον αείμνηστο Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ.

Το ψήφισμα,  που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία,  αναφέρει τα εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, εκφράζει την οδύνη του για την τραγική απώλεια των δεκάδων ανθρώπινων ζωών στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ζητά από την Πολιτεία να στηρίξει με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους.

Ζητά την άμεση  διερεύνηση σε βάθος των αιτιών που προκάλεσαν και δεν απέτρεψαν την τραγωδία και την απόδοση ευθυνών σε κάθε επίπεδο.

Ζητά τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση σε ταχύτατο χρόνο  των μηχανισμών και των γραφειοκρατικών διαδικασιών που προκάλεσαν και προκαλούν καθυστερήσεις σε δράσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών και της λειτουργίας των Δημόσιων Δομών. 

Ενώνει τη φωνή του με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, υπογραμμίζοντας ότι η τραγωδία δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση και ότι η διαλεύκανσή της μπορεί και θα  γίνει μόνο από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά την τραγωδία, μένει σταθερή στο αίτημά της για σύγχρονη και ασφαλή σιδηροδρομική σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα».

Προηγούμενο Άρθρο

Κοσμάς Κοψάρης, Οι έφηβοι στον καιρό «των Τέμπη»

Επόμενο Άρθρο

Νίκος Τζίμας: ”Σύντομα θα υπάρξουν νεότερα… τα καλύτερα έρχονται”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...