Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, 3:06

Υπερασπίζουμε την Αγία Σοφία ως διεθνές μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς – Παλεύουμε ενάντια στη πολεμική προετοιμασία

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από την κυβέρνηση Ερτογκαν σε ναό (όπως όλες  οι παρεμβάσεις σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς από μεριάς κυβερνήσεων και θρησκειών) οξύνει το θρησκευτικό φανατισμό, τη  μισαλλοδοξία, την  ένταση των εθνικισμών και της πολεμικής προετοιμασίας στα πλαίσια των συνολικότερων ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στη περιοχή.

Ευνοεί το κλίμα που δημιουργείται και από τις δύο μεριές του Αιγαίου αυτές τις μέρες,  με τον σκληρό ανταγωνισμό της τούρκικης με την ελληνική αστική τάξη,  τα σχέδιά τους για ένταση του πολεμικού κλίματος  και της λεηλασίας  των εργατικών-δημοκρατικών  δικαιωμάτων και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της φιλία των λαών.  Παλεύουμε ενάντια στον  εθνικισμό, τους θρησκευτικούς φανατισμούς και τη μισαλλοδοξία που τροφοδοτούν οι αστικές τάξεις σε Τουρκία και Ελλάδα

Αγωνιζόμαστε για να μπει φραγμός στην πολεμική προπαγάνδα, στην κούρσα των εξοπλισμών, για έξοδο από το ΝΑΤΟ, για να μην υποθηκευτεί το μέλλον των λαών για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών.

Απάντηση μπορεί  να δώσει μόνο η κοινή  πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια της ελληνικής και τούρκικης κυβέρνησης και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-Ε.Ε-Ρωσίας, ενάντια στη διεκδίκηση και την ανακήρυξη των ΑΟΖ,  την αιματοβαμμένη αλλαγή των συνόρων , ενάντια στη λεηλασία  της φύσης μέσω των εξορύξεων και την περιβαλλοντική (υπ)ανάπτυξη που επιβάλλουν πολυεθνικές και κεφάλαιο.

Την ώρα  που ελληνική  και  τούρκικη αστική τάξη «διαπραγματεύονται» για την  από  κοινού  εκμετάλλευση της φύσης και των λαών της περιοχής , εμείς στηρίζουμε τη συνεργασία των εργαζομένων και των λαών της περιοχής για μια διαφορετική ζωή σε αρμονία με τη φύση και απελευθερωμένη από τα δεσμά του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Η δημοτική κίνηση

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

Προηγούμενο Άρθρο

Βασίλης Κώνστας: ”Το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια”

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Μας εγκαλεί η Νέα Δημοκρατία για έλλειψη συναίνεσης, όταν στελέχη της έλεγαν ότι εμπιστεύονται τον Ερντογάν παρά τον Αλέξη Τσίπρα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...