Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, 19:58

Υπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Πρέβεζας

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου και του εκπροσώπου  της  αναδόχου  εταιρίας “ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ” κ. Ιωάννη Καραμπιτιάνη  η σύμβαση για  την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πρέβεζας”, συνολικού προυπολογισμού 1.176.000,00 ευρώ , με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” του Υπ. Εσωτερικών και ίδιους πόρους του Δήμου.

Το έργο αφορά στη βελτίωση και αναβάθμιση υφιστάμενων τμημάτων αγροτικής οδοποιίας που οδηγούν σε γεωργική γη (κυρίως ελαιοκαλλιέργειες ) και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ( κυρίως σταβλικές εγκαταστάσεις) στις Δ.Ε Λούρου και Ζαλόγγου.

Πιο συγκεκριμένα, τα οδικά τμήματα βρίσκονται στην Τ.Κ Καστροσυκιάς (μήκους 1.449,17 μ), στην Τ.Κ Ωρωπού (μήκους 2.024.80 μ), στην Τ.Κ Λούρου (μήκους 2.500,06 μ) και στην Τ.Κ Κοτσανόπουλου (μήκους 2.724,79μ).

Ολα τα παραπάνω οδικά τμήματα είναι εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμών, εκτός αρχαιολογικών χώρων , δεν είναι χαρακτηρισμένα ως δασικά και η κατάσταση βατότητάς τους είναι κακή λόγω της συχνής διέλευσης αγροτικών μηχανημάτων βαρέως τύπου και των βροχών κατά τους χειμερινούς μήνες .

Εξυπηρετούν δε ένα μεγάλο αριθμό  αγροτών ,κτηνοτρόφων αλλά και κατοίκων της περιοχής οι οποίοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

“Πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση που αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα του Δήμου μας.

Το συγκεκριμένο έργο θα εξυπηρετήσει εκτός από τους αγρότες , τους κτηνοτρόφους και τους κατοίκους της περιοχής και επαγγελματίες που ασχολούνται με την προμήθεια και τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων  ενώ  θα συμβάλλει και στην ταχύτερη μεταφορά ευπαθών προϊόντων όπως είναι το γάλα”.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο φακός της ΕΡΤ-3 ξανά στην παραλία της Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Κυριακή 9 Αυγούστου ο εορτασμός των Ζαλογγείων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...