Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 15:05

Υπέρ του ψηφίσματος για τις ιαματικές πηγές το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας για το Ν/Σ για τις ιαματικές πηγές που προωθεί το υπ. Τουρισμού και που αφορά τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας “Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)”.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης και μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να συνδιαμορφωθεί σχετικό ψήφισμα με τις προσθήκες που κατέθεσαν Σύμβουλοι των Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ παρών ψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη τη Πρέβεζας. Ειδικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ζητάει την άμεση απόσυρση των άρθρων 7 έως 14 του επίμαχου νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού, που αφορά τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας “Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)” όπου τον πλήρη έλεγχο θα έχει ο εκάστοτε υπουργός Τουρισμού. Παράλληλα ζητάει συνεργασία, από μηδενική βάση, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διαμορφωθεί από κοινού το μέλλον των ιαματικών πηγών της χώρας.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας μίλησε για όλα όσα έγιναν από το σύνδεσμό Ιαματικών Πηγών, μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Πρέβεζας, αλλά και για το ομόφωνο ψήφισμα της ΚΕΔΕ. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα σχέδιο νόμου χωρίς διαβούλευση, χαρακτηρίζοντας σημαντικό ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθηνά Κωνσταντάκη αναφέρθηκε στις ιαματικές πηγές της Πρέβεζας, το ιστορικό της αναγνώρισης και τις κινήσεις που θα γίνουν, σημειώνοντας ότι το θέμα αφορά όλες τις ιαματικές πηγές της Ηπείρου και θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση της ΠΕΔ.
Υπέρ του ψηφίσματος με κάποιες προσθήκες τάχθηκαν και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις υπογραμμίζοντας ότι η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των ιαματικών πηγών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Προηγούμενο Άρθρο

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές στην Ήπειρο- “Ισχυρό” χαρτί ο κλάδος των τροφίμων

Επόμενο Άρθρο

Συμβαίνει τώρα – Φωτιά στην θέση Φραξύλα Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...