Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 8:38

Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ στην Πρέβεζα! – “Όλα κύριε Αριστοφάνη είναι εδώ, όπως τα άφησες;”

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με την ΑΒΓΟ ΑΜΚΕ, διοργανώνει για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων το Φεστιβάλ Σύγχρονων Τεχνών για παιδιά. Μια σειρά εργαστηρίων με κεντρικό άξονα το θέατρο παιχνίδι.Στην δράση αυτή συμμετέχουν το 1ο,2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης και θα υλοποιηθεί στο θέατρο ΟΑΣΙΣ από τις 20 έως τις 24  Φεβρουαρίου.

Ως εγχειρίδιο δραματοποίησης των παιδιών επιλέξαμε τα πιο εύληπτα αποσπάσματα των κωμωδιών του Αριστοφάνους:  Όρνιθες, Λυσιστράτη, διότι πρωτίστως έχουν διαχρονικό χαρακτήρα. Μέσα από το γέλωτα που προκαλούν οι αστείες πράξεις και συμπεριφορές των ηρώων μεταφέρονται διαχρονικά μηνύματα αξιών συμπυκνωμένης σοφίας, που είναι πάντα επίκαιρα.

Φτιάχνουμε θέατρο αποσκοπώντας στο κοινό καλό, προκειμένω τα παιδιά να ζήσουν τη χαρά της θεατρικής πράξης. Να έρθουν σε επαφή με τη μαγεία του θεατρικού παιχνιδιού, μιας και ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι μόνο η γνώση, αλλά και η δράση.

Η δράση και η κάθαρση!Οραματιζόμαστε να ανοίξουμε ένα δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση αποτελώντας ιδανικό παράδειγμα λειτουργίας ενός θεάτρου, που μπορεί να έχει λόγο ύπαρξης εν ευθέτω χρόνο…Ένα θέατρο διαφορετικό, συμμετοχικό, κοινωνικό που αναλαμβάνει να παίξει εκείνη τη στιγμή, υπό την αρωγή εκπαιδευμένων ηθοποιών, εμψυχωτών.

Η δημιουργικότητα είναι η ελπίδα μας! (Η συμμετοχή των παιδιών είναι ουσιαστική και όχι προσχηματική!)Η δράση είναι εγκεκριμένη από το ΥΠ.ΠΟ.Α αριθμός έγκρισης: ΥΠΠΟΑ/363871/27-07-2022

Προηγούμενο Άρθρο

Κάλεσμα του Δήμου σε αθλητικά σωματεία και φορείς για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων

Επόμενο Άρθρο

Σπύρος Ριζόπουλος: «Μπούσουλας» μέχρι το Π.Δ. Παμβώτιδας η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, το προκάτ ο λόγος που ο κ. Καχριμάνης την απορρίπτει εξ’ ολοκλήρου (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...