Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 18:54

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας αναζητά νέο κτίριο για την στέγασή του (βίντεο)

Στην συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας το απόγευμα της Τετάρτης συζητήθηκε το θέμα εύρεσης νέου χώρου για την στέγασή του.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης, κατά την τοποθέτησή του, ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα αυτό.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας είχε στείλει έγγραφο στις 18 Μαΐου 2022, προς την εταιρία Ακινήτων του Ελληνικού δημοσίου, ζητώντας την παραχώρηση του ακινήτου ΑΒΚ-3 για την μετεγκατάσταση των γραφείων του στο συγκεκριμένο χώρο.

Πρόκειται για τον χώρο του πρώην Τελωνείου Πρέβεζας, όπου σύμφωνα με τον κ. Μπούρη το αντίτιμο που ζητείται από τα Ακίνητα του Ελληνικού δημοσίου είναι της τάξης των 1.200 ευρώ μηνιαίως.

Ωστόσο και πάντα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ο συγκεκριμένος χώρος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κυρίως και χρήζει ριζικής ανακαίνισης, έτσι με επιστολή που είχε σταλεί προς τον φορέα διαχείρισης του χώρου, ζητήθηκε από πλευράς του Επιμελητηρίου το ποσό που θα δαπανηθεί για την ανακαίνιση των κτιρίων να συμψηφιστούν με τα μηναία οικονομικά μισθώματα.

Ωστόσο ο κ. Μπούρης στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τόνισε ότι το συγκεκριμένο κτίριο το διεκδικεί και ο Δήμος Πρέβεζας για την δημιουργία ενός ψηφιακού κέντρου.

”Εμείς μένουμε στο αίτημά σας, αφού αποφασίστηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας” είπε ο Γιάννης Μπούρης.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου και Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Ζέρβας κατά την τοποθέτησή του είπε:” Επειδή δεν είναι όμορφο να υπάρχει αντιπαλότητά με τον Δήμο, μήπως θα πρέπει να έχουμε και μία εναλλακτική πρόταση σε περίπτωση που ο Δήμος δεν κάνει πίσω στις προθέσεις του;”.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου απαντώντας προς τον κ. Ζέρβα είπε: ΄΄Έμείς κινούμαστε βάση αποφάσεων των συλλογικών μας οργάνων. Η δική μας απόφαση προϋπήρχε. Πέρασε ομόφωνα από το Δ.Σ. Σεβόμαστε το αίτημα του Δήμου, αλλά προβάλουμε τα δικά μας επιχειρήματα για το συγκεκριμένο χώρο”.

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς είπε: ”μήπως πρέπει να επανέλθουμε το ακίνητο ΑΚ-229 (παλιό χημείο) όπου έχουμε έτοιμο τον φάκελο. Πρόκειται για ένα κτίριο με ένα τίμημα της τάξης των 300 ευρώ. Ο χώρος είναι έτοιμος”.

Δείτε το βίντεο με τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ του Επιμελητηρίου:


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Στο Παγκόσμιο Φόρουμ γυναικών στην Μπανγκόκ η Αγγελική Κωνσταντινίδη – Τι είπε για Γιάννη Μπούρη και Επιμελητήριο (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

284 θέσεις εργασίας στους δήμου – 6 στην ΔΕΥΑ Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...