Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 7:39

Την τιμητική διάκριση στα Κρατικά Βραβεία για τα “Πρεβεζάνικα Χρονικά”

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, στην αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής η βράβευση του περιοδικού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας “Πρεβεζάνικα Χρονικά” με την τιμητική διάκριση από την Επιτροπή Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2019 – 2020, μια εκδήλωση που πραγματοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το βραβείο παράλαβε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας Αθηνά Κωνσταντάκη.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Υπ.Πολιτισμού και την σχετική πρόσκληση απευθύνουν η Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Υφ. Πολιτισμού και Αθλητισμού (αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού) Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Να θυμίσουμε ότι η τιμητική διάκριση στα “Πρεβεζάνικα Χρονικά” απονεμήθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2020 για τις εκδόσεις 2019 , από την Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ποια είναι τα ”Πρεβεζάνικά Χρονικά”

Τα “Πρεβεζάνικα Χρονικά” εκδίδονται από το 1978 φιλοξενώντας άρθρα ιστορικού λαογραφικού, καλλιτεχνικού και λοιπού περιεχομένου , έργα Πρεβεζάνων δημιουργών , εργασίες που αναφέρονται σε σημαντικά για την περιοχή γεγονότα και γενικότερα ύλη η οποία αναδεικνύει τον πολιτισμό σε όλες του τις μορφές, από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα.

Τα “Πρεβεζάνικα Χρονικά” αποτελούν μια πραγματική “κιβωτό” της τοπικής ιστορίας και μέσα από τις σελίδες τους τα 43 αυτά χρόνια παρουσίας τους στα κοινά , προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στον αναγνώστη τη δυνατότητα να γνωρίσει την Πρέβεζα μέσα από τους ανθρώπους του λόγου, του πολιτισμού και των τεχνών.

Προηγούμενο Άρθρο

Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσπρωτικού: Ημέρα ενημέρωσης αυτόματων απινιδωτών

Επόμενο Άρθρο

Άνετη νίκη για τα κορίτσια του Φιλαθλητικού – Μένουν στην κορυφή της βαθμολογίας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...