Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 23:31

Τεχνολογικό Πάρκο: Πρωθυπουργός και CEO της P&I «υιοθετούν» Ριζόπουλο

Άκρως αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο Περιφερειάρχης και στο θέμα του Τεχνολογικού Πάρκου, αποδείχτηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Γιάννενα την περασμένη Παρασκευή.

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Έλληνας CEO της P&I, Βασίλης Τριάδης, άδειασαν μεγαλοπρεπώς τον «σχεδιασμό» του κ.  Καχριμάνη υιοθετώντας πλήρως τα όσα έχει υποστηρίξει ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, τόσο για τις στεγαστικές ανάγκες που έχουν οι εταιρίες υψηλής τεχνολογίας όσο και για τον ρόλο που πρέπει να παίξει η δημιουργία ενός Τεχνολογικού Πάρκου στην περιοχή μας.

Δύο εντελώς διαφορετικοί άξονες για την απαραίτητη στροφή του αναπτυξιακού μοντέλου που πρέπει να ακολουθήσει η Ήπειρος δηλαδή, που όμως ο κ. Καχριμάνης δεν λέει να καταλάβει, επιμένοντας στο λάθος του που θα κοστίσει στην Ήπειρο 24 εκ. ευρώ για κτιριακές υποδομές οι οποίες κινδυνεύουν να μείνουν άδειες, χωρίς να προσφέρει τίποτε στην ανάπτυξη της περιοχής.

«Δεν είναι οικονομικό το θέμα, η P&I θα μπορούσε και μόνη της να επενδύσει 10 – 12 εκατομμύρια ευρώ για τις στεγαστικές μας ανάγκες γιατί χρειαζόμαστε μια λύση άμεσα», δήλωσε ο κ. Τριάδης, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τα όσα δημοσίως έχει πει ο κ. Ριζόπουλος σχετικά με την υπόθεση στέγασης τόσο της Teamviewer, όσο και της P&I.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 31 Μαΐου ο κ. Ριζόπουλος, ανακοίνωσε το σχέδιο που παρουσίασε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη, και στο οποίο τονίζονταν το αναπτυξιακό μοντέλο που απαιτείται για την Ήπειρο, στη βάση της αξιοποίησης των νέων δεδομένων που διαμορφώνει στη χώρα είναι η στροφή στην ψηφιακή πολιτική.

Το μοντέλο αυτό, όπως το παρουσίασε ο κ. Ριζόπουλος βασιζόταν στους ακόλουθους άξονες:

α) Κίνητρα σε νεοφυείς επιχειρήσεις για να παράγουν υπηρεσίες και προϊόντα τεχνολογίας – Τεχνολογικό Πάρκο.

β) Εγκατάσταση μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου

γ) Αλλαγή ακαδημαϊκού πλαισίου στην Ήπειρο

δ) Data centers

ε)Νομάδες και δημιουργία ειδικής ΔΟΥ για τέτοιους επαγγελματίες

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στις 9 Ιουνίου η παράταξή μας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία χαιρέτιζε την ένταξη του Τεχνολογικού Πάρκου στο Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας όμως ότι ήταν η πρώτη που διαφώνησε με την χρηματοδότηση του από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου, πιστεύοντας ότι, μεταξύ άλλων, η αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης της περιοχής μας είναι και εθνική υπόθεση.

Πλέον και μετά από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού γίνεται ξεκάθαρο ότι ο κ. Καχριμάνης υπό τον φόβο να δαπανήσει 25 εκ. ευρώ για ένα κτίριο το οποίο θα μείνει άδειο και χωρίς ρόλο, προτιμά να στοιβάξει εκεί P&I και Teamviewer οι οποίες όμως, κατά δήλωσή τους, δεν έχουν ανάγκη από μια τέτοια λύση.

Το είπαν δημόσια, ενώπιον του Πρωθυπουργού.

Εδώ και δύο χρόνια οι Ορίζοντες Ηπείρου αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι η μόνη παράταξη στην Ήπειρο που έχουν προτάσεις, που γεφυρώνουν το τεράστιο χάσμα μεταξύ ελλείμματος ανάπτυξης και τη διαμόρφωση οράματος.

Κάποια στιγμή με κάποιο τρόπο ευελπιστούμε ότι ο Περιφερειάρχης θα αντιληφθεί ότι με πολιτικές του προηγούμενου  αιώνα δεν μπορεί να συνεχίσει.

Ο κορωνοϊός έδωσε ένα τέλος σε αυτά.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα όσα σιγοψιθυρίζουν μέλη της παράταξής του και η κοινωνία κάποια στιγμή θα τα μοιραστούν μαζί του και θα αντιληφθεί πως ότι είχε να δώσει το έδωσε.

Προηγούμενο Άρθρο

Πρόταση ψηφίσματος για ανεμογεννήτριες και «πράσινη» ανάπτυξη

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Πρέβεζας: Πολιτιστικό καλοκαίρι Πρέβεζας 2021

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...