Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 8:34

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρέβεζας: ‘’Εργατική Πρωτομαγιά 2020’’

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.

Το 1886 η αμερικανική εργατική τάξη έδωσε μια από τις πιο σκληρές μάχες για την καθιέρωση του 8ωρου, στο Σικάγο. Το 1893 γιορτάσθηκε για πρώτη φορά η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα, με ένα από τα κύρια αιτήματα την καθιέρωση του 8ωρου. Οι καπνεργάτες του Μάη του ‘36 στη Θεσσαλονίκη και οι εκτελεσθέντες κομμουνιστές στην Καισαριανή  την Πρωτομαγιά του 1944, ζουν και μας θυμίζουν ότι οι κατακτήσεις των εργατών  είναι ποτισμένες με αίμα.

Σήμερα εν έτει 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσήτους.

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των εργασιακών κεκτημένων. Διεκδικούμε την καθολική στήριξη της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ με κάθε τρόπο.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές οργανώνουμε την πάλη ενάντια στο αντιεπαιδευτικό, αυταρχικό και αναχρονιστικό  νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συρρικνώνει το Δημόσιο Σχολείο,  αντιδρούμε και  παλεύουμε με πολύμορφες δράσεις προκειμένου να αποσυρθεί.

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας! Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται! Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Ο πρόεδρος

Παπαδόπουλος Ιωάννης

Ο γραμματέας

Πάσχος Μιχαήλ

Προηγούμενο Άρθρο

Νίκος Γεωργάκος: ‘’Ο Βοτανικός Κήπος είναι το στολίδι της Πρέβεζας’’

Επόμενο Άρθρο

Οι περίπατοι στην πόλη μου την εποχή του κορονοϊού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...